Acasa Actualitate-InternaSocial Primul implant cohlear la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”

Primul implant cohlear la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”

scris de Ziua Veche
3 afisari

Specialistii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din capitala au efectuat miercuri primul implant cohlear unei fetite in varsta de doi ani si jumatate, nascuta cu surditate profunda.Este singurul spital de copii din Romania in care se efectueaza aceasta operatie in echipa completa: cofochirurg, audiolog, ORL-ist, logoped, psihiatru, asistent social, fiind astfel intrunite toate conditiile realizarii interventiei, precum si urmaririi evolutiei copilului, post-operator.

Interventia chirugicala a constat in inserarea unui implant cohlear pulsar si a unui procesor vocal. Varsta optima pentru efectuarea operatiei la copii nascuti cu surditate profunda este intre 1 si 3 ani. Implantul care costa 25.000 de euro, nu trebuie inlocuit, copii beneficiind el toata viata.

Doctorul Adrian Tudor, audiolog la spitalul „Grigore Alexandrescu” si membru al echipei care a efectuat implantul, a declarat in conferinta de presa ce s-a desfasurat dupa operatie, ca in viitor spera ca Ministerul Sanatatii sa gaseasca fonduri pentru achizitionarea mai multor implanturi cohleare, in momentul de fata in jur de 3000-4000 de copii fiind pe lista de asteptare pentru cele 20-25 de implanturi cumparate anual de minister. Prin comparatie, in Germania si Austria, toti copii nascuti cu surditate profunda beneficiaza de transplant gratuit care este acoperit de asigurarile medicale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult