Acasa Actualitate-InternaSocial Primul pacient prins de „politia concediilor“

Primul pacient prins de „politia concediilor“

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Traian Boteanu a fost verificat de politia bolilor inchipuite, iar doctorul lui a luat amenda. Medicul care a eliberat pentru Traian Boteanu concediul de boala a fost sanctionat cu 2.500 de lei pentru ca nu a verificat cu atentie documentele pacientului.


Traian Boteanu (29 de ani), din Galati, este primul angajat care a fost verificat de catre politia concediilor medicale. Barbatul lucreaza ca inginer la Directia Judeteana pentru Sport (DJS) si supervizeaza lucrarile care se fac in bazele sportive galatene.

 

Acesta a solicitat saptamana trecuta trei zile de concediu de odihna, care nu i-au fost insa aprobate de catre Maria Magdalena Irincu, director al institutiei respective. Angajatul a venit apoi cu un concediu medical, cu diagnosticul de gastrita si duodenita, valabil tot trei zile, exact in perioada in care i se refuzase cel de odihna. Coincidenta evidenta a determinat-o pe directoarea DSJ sa apeleze la noua lege si a solicitat Casei Judetene pentru Asigurari de Sanatate (CJAS) Galati sa verifice daca Boteanu este intr-adevar bolnav. „Am suspectat ca s-a dat un concediu medical ‘la mica intelegere’ pentru ca este prea mare coincidenta”, a declarat directoarea.

 

In urma solicitarii angajatorului, CJAS a fost in control la medicul Mihaita Danila, cel care a eliberat concediul medical. Doctorul a fost amendat de CJAS cu 2.500 de lei. Amenda nu s-a dat pentru diagnostic, ci pentru ca adeverinta de concediu medical nu a fost corect completata.

 

Cititi mai multe pe adevarul.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult