Acasa Actualitate-InternaSocial Probele scrise la BAC 2012 încep luni cu limba română

Probele scrise la BAC 2012 încep luni cu limba română

scris de M.A.
1 afisari

BAC 2012, luni încep probele scrise la examenul de bacalaureat în 777 de centre, toate dotate cu camere de supraveghere funcţionale.

Probele scrise la BAC 2012 încep luni cu limba română

Probele scrise la BAC 2012 încep luni cu limba română

La prima probă, de limba română, sunt înscrişi peste 172.000 de candidaţi. În urma probelor de competenţă încheiate miercuri, la limba română, peste 60% dintre candidaţi au obţinut calificativul „experimentat”, 2% nu s-au prezentat, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Pentru examenul de luni, potrivit secretarului de stat, cele zece variante de subiecte au fost pregătite încă din luna aprilie.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Victor Fedorca, a făcut precizări cu privire la stadiul organizării şi desfăşurării examenului de bacalaureat. „În total, avem 777 de centre, din care 615 de centre de examen şi 162 de centre de evaluare. Conform infomării primite de la inspectoratele şcolare, toate centrele au camere video funcţionale, aşa cum prevede metodologia”, a declarat secretarul de stat Stelian Victor Fedorca.

Acesta a prezentat şi sarcinile comisiilor de examen, menţionând că în cursul zilei de duminică, 1 iulie, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cât şi cea a municipiului Bucureşti, derulează instructajul privind prevederile metodologice, iar preşedinţii de comisii preiau de la directorii şcolilor, în baza unui proces-verbal, centrele de examen cu toată infrastructura aferentă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult