Acasa Actualitate-InternaSocial Prof. dr. Dan Enescu: Nou-născuţii prematuri aduşi de la Giuleşti iau în greutate

Prof. dr. Dan Enescu: Nou-născuţii prematuri aduşi de la Giuleşti iau în greutate

scris de Ziua Veche
4 afisari

Dan Enescu-foto AgerpresProf. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, a declarat miercuri pentru AGERPRES că arsurile bebeluşilor aduşi de la Maternitatea Giuleşti se vindecă şi este foarte important că aceştia iau în greutate.

 

„Important este că nou-născuţii se află la a 23-a zi şi starea lor este stabilă”, a spus medicul.

Starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de leziuni termice în accidentul colectiv produs în urmă cu 23 de zile la Maternitatea Giuleşti este nemodificată faţă de ziua precedentă, informează un comunicat al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Se menţine în stare critică, dependent de ventilaţia mecanică, nou-născutul prematur gradul trei care a suferit leziuni pulmonare severe asociate leziunilor termice întinse.

Nou-născuţii cu grade diferite de prematuritate au o evoluţie locală favorabilă şi primesc îngrijiri complexe, interdisciplinare, în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Neo-Natală a spitalului.

Ei beneficiază de monitorizare clinică, biochimică şi hematologică, terapie nutriţional şi imună, precum şi de îngrijiri specifice de recuperare a prematurităţii. Nou-născuţii prematuri au curbe ponderale ascendente, corespunzător gradului de prematuritate şi afectării lezionale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult