Acasa Actualitate-InternaSocial Profesorul George Purcaru: „Catastrofa iminentă din Vrancea este o invenţie a celor care vor să-şi vândă semaforul seismic”

Profesorul George Purcaru: „Catastrofa iminentă din Vrancea este o invenţie a celor care vor să-şi vândă semaforul seismic”

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Profesorul George Purcaru de la Frankfurt am Main, preşedintele Comitetului Europen pentru Seismologie de pe lângă Comisia Europeană, a declarat pentru RADOR că ştirea cu privire la iminenţa unui cutremur devastator în Vrancea, care s-ar putea produce în perioada 24-28 septembrie, este o intoxicare de presă.


„Este o minciună totală ce s-a scris despre Aleksandr Kendzera, directorul adjunct al Institutului de Geofizică al Academiei ucrainene. El nu a afirmat niciodată că va fi un cutremur de magnitudinea 7 în România. Canalul TV 24 de la Kiev a lansat zvonul că va fi un asemenea cutremur, iar Agerpres a preluat. Aleksandr Kendzera mă cunoaşte şi îl cunosc, are lucrările mele. Am primit o dezminţire oficială din partea acestuia. Gheorghe Mărmureanu l-a atacat pe nedrept când a spus că ucraineanul vrea să câştige bani în acest mod. Ucraineanul nu l-a cunoscut niciodată pe Mărmureanu, care a fost la Kiev, dar nu a discutat cu Aleksandr Kendzera”, a precizat profesorul Purcaru.

Recent, la Congresul european de seismologie de la Montpellier, românul George Purcaru a publicat o predicţie pentru Vrancea. Este, de fapt, o completare a unui studiu mai vechi, care anunţa drept probabil un seism puternic în perioada 2000-2012. El a elaborat predicţii pentru cutremure mari în toată lumea, dar niciodată nu a indicat cu precizie anul şi ziua unei asemenea catastrofe. „Cercetarea ştiinţifică lucrează cu erori şi acceptă erorile, dar trebuie să dovedeşti eroarea matematic. Cine vrea să facă predicţii seismologice să pună mâna pe matematică. Canalul TV 24 i-a atribuit lui Kendzera o asemenea dezinformare, dar el nu este, oricum, seismolog de predicţie. În ce îi priveşte pe Adrian Ailenei şi pe Toader Victorin, ei sunt nişte escroci mai mari ca Mărmureanu. Ei nu sunt seismologi, deci nu folosesc date ştiinţifice. Adrian Ailenei a inventat acest Institut de Seismologie Aplicată, cu ajutorul lui Gheorghe Mărmureanu, sub acoperirea Institutului de Fizică a Pământului. Mai nou, ei au intrat în conflict. Ei lucrează cu… energii telurice fictive. Vrancea se descarcă, se încarcă!… În realitate, este vorba de energii tectonice. Ei vorbesc despre luna plină, care trimite energii telurice! Să fie clar, Soarele şi Luna nu au nicio legătură cu mişcările tectonice. Nu există nicio dovadă. Statistica arată că marile seisme au avut loc indiferent de fazele Lunii”, explică George Purcaru. Ideea atracţiei exercitate de Lună asupra zonelor seismice nu este nouă. „În 2004, am fost la Congresul European de Seismologie de la Potsdam. Eu coordonam lucrările şi am primit un rezumat de la un fizician din India, care pretindea că poate prezice toate cutremurele de pe glob, mai mari de magnitudinea 7. I-am acceptat lucrarea despre alinierea astrelor, mai mult din curiozitate. A venit, a prezentat nişte scheme încâlcite şi nu am înţeles nimic. Ideea alinierii astrelor venea de la un seismolog din Japonia, pe care l-am cunoscut. Indianul era un şarlatan. Sigur că Luna are o forţă de atracţie, dar nu se manifestă la o asemenea adâncime. Orice om are forţa lui de atracţie şi nu simte nimic, după cum ne învaţă Newton. Luna atrage doar apa de la suprafaţă şi provoacă mareele. Ailenei nu are argumente şi minte. Toader Victorin caută să-şi vândă semaforul seismic, care este o escrocherie. Citi continuarea Aici

0 comentariu

jan dinu 27-07-2010 - 18:00

-Ruumani sunt neam de prosti …
Impartiti cu totzii’n gasti !
JD-USA gashti !

urbos 28-07-2010 - 02:00

Viermilor, asta trebuie oricum sa faca presa, sa toace institutiile statului. Cu ce altceva sa se ocupe viermilor, cu tocatul opozitiei sau al diversilor cetateni indiferent de statut?
Lasand la o parte viermilor, ca Vantu si cloaca lui e pro-Betziv! Scarnaviile pupincuriste ale canaliei nationale colcaie la Realitatea, d-alde Turcescu, Hurezeanu, Boda, Cristoiu(Coroiu), Tatulici si alte otrepe cu fusta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult