Acasa Actualitate-InternaSocial Program National de tratare a infarctului miocardic

Program National de tratare a infarctului miocardic

scris de Ziua Veche
16 afisari

Un Program National de tratament invaziv a infarctului miocardic acut a fost lansat joi de Ministerul Sanatatii si va fi implementat in 10 centre deschise in spitalele de urgenta sau, dupa caz, in institutele cardiovasculare din Bucuresti, Tg. Mures, Cluj, Iasi  si Timisoara.


 

Programul este finantat cu 15 milioane de lei in acest an, suplimentar fondurilor deja alocate programului de bolnavi cronici cu afectiuni cardiovasculare, si are ca scop tratamentul corect al bolnavilor cu infarct miocardic. In cadrul programului se va asigura finantare pentru toate consumabilele, inclusiv stenturile, necesare interventiilor in regim de urgenta efectuate asupra pacientilor cu infarct.

Este un program care va salva vieti prin accesul rapid al unui numar mare de pacienti cu infarct miocardic acut la metode de tratament moderne si eficiente de tratament invaziv”, afirma ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Ministerul Sanatatii estimeaza ca in primele 12 luni de implementare vor putea fi rezolvate 3 500 de cazuri, iar programul va duce la reducerea mortalitatii  si a complicatiilor prin infarct miocardic acut in Romania, dar si la reducerea costurilor de spitalizare si a costurilor pe termen lung pentru bolnavii cu acest diagnostic.

Totodata, printr-un ordin al ministrului, va incepe pregatirea medicilor cardiologi care vor primi atestat de competenta in efectuarea manevrelor invazive de tratament a infarctului miocardic acut. Cursurile vor începe in luna iunie a acestui an si vor dura doi ani.

Actualul program national demareaza in contextul in care bolile cardiovasculare au fost identificate drept principala cauza de morbiditate si mortalitate in Romania, o treime din populatie riscand sa dezvolte in viitor o asemenea afectiune.

0 comentariu

Sex Objekt 05-09-2010 - 08:31

Din nimic. Si eu te invatam de bine.

nu te supara frate 07-09-2010 - 00:11

nu te da asa usor batut.
So, if you want,
she’ll try to love again…

SEMTEX 07-09-2010 - 04:20
Pribeagul 09-09-2010 - 18:38

si fluturi, si rani, mai ales rani provocate nu de iubire, ci de starea actuala de fapt.

„La fiecare noua iubire nu e ca si cum o am lua-o mereu de la capat, ca un Sisif,”

Mai sa fie. Situatia normala si obisnuita este: il vezi, iti place, te mariti, faci copii, ii tii la sin, ii cresti si te bucuri alturi de jumatatea ta de viata lor. Fara rani, nu tu dureri, doar multa placere si… iubire.

Situatia normala nu-i sa faci pe fluturele inocent si efemer care zboara de ici colo.

Albina zboara din floare in floare, dar cu rost.

Dati impresia ca incurajati o frunza-n vint…

Dar, orice incercare facuta cu buna intentie trebuie incurajata. Cine stie ale cui rani vreti sa le oblojiti. Mereu este nevoie de suflete milostive…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult