Acasa Actualitate-InternaSocial Programări on-line pentru serviciile de permise şi înmatriculări din Bucureşti şi Ilfov

Programări on-line pentru serviciile de permise şi înmatriculări din Bucureşti şi Ilfov

scris de D.P.
19 afisari

O serie de schimbări intră în vigoare de luni la Serviciul Public Comunitar Regmim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) din Bucureşti şi cel din Ilfov, astfel că cei care vor să obţină permisul de conducere sau să înmatriculeze un autovehicul se pot programa on-line, iar pe acelaşi site pot vedea, în timp real, imagini cu coada din faţa ghişeelor.

coada-permise-bucuresti-„Cetăţenii vor putea să-şi aleagă ziua şi ora la care să depună documentele în vederea înmatriculării/transcrierii vehiculelor şi a preschimbării permiselor de conducere, prin rezervare on-line”, anunţă Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită.

De asemenea, cei care nu aleg această metodă pot depune documentele la celelalte ghişee însă doar în baza bonurilor de ordine care sunt în funcţiune de luni.

O altă facilitate nouă este posibilitatea vizionării de imagini în timp real cu spaţiile publice din serviciile de permise şi înmatriculări. Astfel, cetăţenii pot vedea cât este de aglomerat înainte să plece de acasă.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, vineri, că pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucureşti şi 10 pentru Ilfov, arătând că de luni se va lucra în două schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 şi se va face programare online. Tudorache a spus că roagă cetăţenii ca de săptămâna viitoare să nu mai vină din cursul nopţii la Serviciul Permise de Conducere din Capitală.

Persoanele care vor veni la ghişee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lăsa loc de intermedieri făcute de unii traficanţi de bonuri. În zece zile va fi realizată procedura de achiziţie pentru un alt aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult