Acasa Actualitate-InternaSocial Proiect. Ce despăgubiri urmează să plătească torţionarii din ’45-’89

Proiect. Ce despăgubiri urmează să plătească torţionarii din ’45-’89

scris de M.A.
0 afisari

Proiect de lege. Torţionarii condamnaţi definitiv pentru faptele comise în 1945-1989 vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 70% din venitul lor lunar. Durata plăţii va fi stabilită la 5 ani.

Proiect. Ce despăgubiri urmează să plătească torţionarii din '45-'89

Proiect. Ce despăgubiri urmează să plătească torţionarii din '45-'89

Proiectul de lege urmează să fie aprobat, miercuri, de Guvern şi trimis Parlamentului. În forma iniţială, proiectul prevedea că torţionarii condamnaţi definitiv pentru faptele comise în perioada 1945-1989 vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 50% din venitul lor lunar, durata plăţii acestora urmând să nu fie mai mică de doi ani. „În legătură cu pensiile torţionarilor, să trimitem astăzi legea spre Parlament. Sunt două cazuri, poate că o să fie mai multe, e târziu, dar e important, mai bine mai târziu şi vreau să luăm această măsură”, a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern, transmite Mediafax.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să pregătească adoptarea în Guvern a legii pentru eliminarea pensiilor speciale ale torţionarilor comunişti, precizând că pensiile vor fi puse într-un fond special şi doar cei achitaţi de instanţă le vor putea primi înapoi. În vederea garantării executării obligaţiei de plată a despăgubirilor, procurorul sau, după caz, instanţa de judecată va dispune poprirea asupra veniturilor lunare ale persoanei condamnate, în condiţiile Codului de procedură penală.

Anterior, premierul afirma că Guvernul îşi „asumă riscul” de a emite o ordonanţă de urgenţă prin care pensiile speciale ale torţionarilor comunişti vor fi reduse, dar a precizat că decizia nu poate fi luată în lipsa unui „suport” juridic din partea Parchetului. Conform datelor prezentate de autorităţi, pensiile torţionarilor comunişti se ridică până la 6.000 de lei, în condiţiile în care unele victime ale acestora primesc pensii de 600 de lei.

În aprilie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a anunţat că a identificat numeroase fapte cu posibile consecinţe de natură penală comise de 35 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Penitenciarelor, în urma exercitării funcţiilor în perioada 1950-1964. Persoanele investigate au vârste cuprinse între 81 şi 99 de ani şi locuiesc pe teritoriul României. Totodată, IICCMER informa atunci că a intrat în posesia datelor de identificare, a numelor şi adreselor exacte ale acestor persoane.

În 30 iulie, IICCMER a sesizat Parchetul privind activitatea locotenentului colonel (r.) Alexandru Vişinescu din perioada în care a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, respectiv din 1956 până în 1963. Miercuri, Institutul a solicitat Parchetului ICCJ începerea urmăririi penale a lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, pentru genocid, acesta fiind al doilea caz de torţionar prezentat, după Alexandru Vişinescu.

50 comentarii

HUMOR NEGRU 18-09-2013 - 19:38

LA ACESTE CANALII INUMANE, ESTE CICA “NECONSTITUTIONAL” SA LI SE TAIE PENSIILE , (deoarece fac parte din aceeasi familie cu justitia) INSA LA FOSTII PENSIONARI MILITARI A FOST LEGALA ANULAREA LEGII 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT, CARE A FOST EMISA PENTRU ARMONIZARE LEGISLATIVA DATORATA ACCEDERII IN NATO, UE SI PENTRU ACCEDEREA IN SPATIUL SHENGEN. CONFORM LEGII 304 ACTUALIZATA , PENTRU MAGISTRATII MILITARI , NU A FOST ABROGATA LEGEA 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT CI DOAR PENTRU FOSTII PENSIONARI MILITARI DE CARIERA.
PRIORITATILE POLITICE ALE GUVERNANTILOR/TRAFICANTI SUNT ORICARE ALTELE DECAT PATRIA ROMANIA.

Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu??? A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*) privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*) Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7 (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!…. Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA???? Si la ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã. Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!! CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

BULA 19-09-2013 - 07:22

E bataie de joc la adresa inteligentei noastre. Adica totul se reduce la o penalizare la pensii, care se mentin in categoria de lux. Si de ce sunt sanctionati numai executantii din esalonul inferior si nu se pun in discutie toti activistii de partid si urmasii acestora, care trag sforile si acum ? Ne luam de informatori (Mona Musca si altii) si ii lasam pe securisti si pe odraslele acestora sa conduca SRI si sa paraziteze (saboteze) in Parlament ?

HUMOR NEGRU 19-09-2013 - 08:53

MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL si USL. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Cea mai mare marire de pensie revizuita de a fostilor militari, abuziv desfiintate este de la 3.072 de lei la 95.968 de lei .Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, În judeţul Neamţ cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut .Dupa doar 29 de ani de munca, Generalul magistrat militar, procurorul Dan Voinea are o pensie de 19.240 de lei/lunar.

BULA 19-09-2013 - 12:05

Asa au vrut americanii, ca prin magistrati si servicii sa-i tina in sah mat pe fostii nomenclaturisti (directori, sefi de diverse categorii, etc), sa nu poata sa faca misculatii („aranjamente”, „permutari”, etc) prin relatiile pe care le aveau si sa puna mana de resursele materiale ale tarii (fabrici, banci, etc). Americanii au dorit sa blocheze privatizarea din interior (care evident ca s-ar fi facut fraudulos), sa nu se ajunga ca in China, cu mijloacele de productie pe mana particularilor. Daca si Europa de Est si Rusia ar fi luat-o pe urma Chinei, cu dezvoltare exploziva, atunci Occidentul si America ar fi ajuns colonii.
De asta sunt tinuti in puf magistratii.

pathfinder 19-09-2013 - 11:19

Magarie.
Auzi colo: procent din venitul lunar…

Io propun sa plateasca cate 1.000.000 de euro despagubiri fiecarei persoane (sau urmasilor acesteia) pe care au avut-o in „grija”.
Daca nu au banii, sa li se ia averile…

In plus, ar trebui sa aiba parte de acelasi „tratament” pe care l-au aplicat altora pana la sfarsitul vietilor lor de rahat.

Si toata treaba asta trebuia facuta in 1990 cand traiau mai multi „ingrijitori” din astia!

cetateanul turmentat 19-09-2013 - 18:34

Situatia e mai mult decit interesanta pentru ca se creeaza un precedent foarte distractiv. Astfel, un ofiter de armata sau de informatii in caz de razboi va fi mai mult decit interesat sa se predea in fata unei agresiuni a armatei ungare ca sa evite un lung sir de procese si batjocura.

UnUL 19-09-2013 - 22:05

Turmetatule, poate explici mai clar această idee. Sper că nu ai o simpatie deosebită pentru criminali, aşa cum s-ar părea la o primă lectură.

Salut 19-09-2013 - 22:14

Ce sa-ti mai explice, mai boule? In vremuri extreme, in special in caz de razboi, anumiti BARBATI fac lucruri extreme pentru tara lor. (Tu, fiind un limbric, nu intelegi conceptul de BARBAT !)
Lucrurile astea sunt intotdeauna ilegale si imorale dpdv al inamicului, dar ii conduce constiinta ca macar neamul lor ii aproba, uneori chiar numai tacit.
Atunci cand astia stiu ca si neamul lor se intoarce dupa cum bate vantul – evident ca dorinta de a face misiuni de genul respectiv se duce catre zero….cu consecintele de rigoare pentru natie.

pathfinder 19-09-2013 - 22:32

Care va sa zica inamicul era poporul roman.
N-asa Camarade?
Oricum ar bate vantul…

Meriti sa te spanzuri singur in padure.
Stii tu care…

Salut 19-09-2013 - 22:49

Lasa bre, nu mai manca kkt-ul asta, ca nu tine. Cand bagi un hot la puscarie pentru ca a furat, nu bagi la puscarie poporul roman, nici nu-i discriminezi pe aia cu parul blond si cu nr 44 la pantof (ca asa arata hotul). Hotul e hot in toate regimurile, dar NICIODATA nu este poporul din care face parte.
Asta-i una.

A doua e ca folosirea lui „Camarade” e total improprie. Dincolo de faptul ca ne despart vreo doua camioane cu carti, camarazii mei din armata erau oameni normali, nu SLUGI. In ceea ce ma priveste, e ultima data cand iti explic subiectul asta, dar daca aspiri spre o intelegere superioara a lucrurilor, adica sa faci parte din rasa umana, citeste, munceste si renunta la statutul mental de sluga. Simpla adresare cu „Camarade” nu-i de ajuns.

UnUL 19-09-2013 - 22:54

Salaud, probabil că vă despart vreo 2 camioane cu cărţi, dar respectivele camioane sunt de partea lui ValVerde.
În cel priveşte pe „camarade”, se pare că era doar o referire la poziţiile tale care le evocă adesea pe cele ale „cămăşilor verzi”
P.S. În ce priveşte obsesia cuvîntului „slugă”, veZi ce spunea mai deunăzi ValVerde!.

pathfinder 19-09-2013 - 23:01

🙂
Bre, tu stii la ce articol postezi?
Cine e inamicul bre? Cine pe cine a omorat? Bre?
Nu cumva incurci lucrurile?

In ceea ce priveste camionul ala de carti, ai dreptate. Din pacate pentru tine. Cam asta, daca nu mai mult, e diferenta dintre noi doi.

„Camarade” ala e la misto.
Multi s-ar intoarce in mormant daca te-ar auzi…

Sa stii ca retorica goala merge intre voi acolo, intre nulitati.

Salut 19-09-2013 - 23:08

Mai sluga, ai inteles si tu exact cat te duce capul. Ca si sluga cealalata, adica UnUL, ai inteles intre zero si nimic.

PS: Vezi ca sluga aia, unul te-a si deconspirat ca scrii cu doua nick-uri, ValVerde si Pathfinder, sluga!

pathfinder 19-09-2013 - 23:18

Astept si io sa-si dea seama de confuzie…

UnUL 19-09-2013 - 22:18

Aici era vorba de ofiţeri care se predau inamicului (potenţial), şi nu de ofiţeri care fac fapte eroice. Plus că nu are nicio legătură cu ceea ce precede. Doar tu, în genialitatea ta, puteai înţelege şi interpreta mesajul (total aiurea, evident, dar apreciem efortul!).

Salut 19-09-2013 - 22:22

Bine mai sluga. Ai inteles exact cat te duce capul. Adica nimic. Sluga!

UnUL 19-09-2013 - 22:24

Slugă eşti tu, puişor, luga propriei im be ci li tă ţi arogante şi cu aere de genialitate pustie.

pathfinder 19-09-2013 - 22:36

Astia care si-au „crescut” IQ-ul la A3 (hehe) folosesc cuvantul sluga.
L-au preluat de la Badea.

N-asa ca-i nostim?

Salut 19-09-2013 - 23:00

Hei, slugilor,

Ia aliniati-va aici si ascultati cu atentie: nu stiu daca Badea a facut vreo emisiune in care a folosit cuvantul sluga, dar eu va spun pe nume, adica slugi, de cativa ani (aveti o arhiva la dispozitie).
Asa ca, mai slugoilor, anuntati si slugile celelalte ca relatia cauza-efect in folosirea cuvantului sluga (alternativ, iobag) e – in cel mai bun caz – inversa, in sensul ca Badea ma citeaza. Desi eu cred ca Badea, ca orice om normal, a ajuns singur la concluziile care se impun! 😉

Repaos, slugilor!

UnUL 19-09-2013 - 23:07

Frunzuliţă măr rotat
Salut este un rahat
Ce împrăştie pe for
Gunoi rău mirositor
N-are nici un dram de minte
Şi fără-ncetare minte,
Aruncând cu calomnii
Şi cu tone de prostii.
Vulgar ca un vidanjor
El se-agită fără spor.
Murdărind tot ce atinge
USL-ul el îl linge
Şi la gură face spume
La al lui Băsescu nume.
E-un rebut şi un deşeu
Cum sunt mulţi la USeLeu.
(Din folclorul nou)

pathfinder 19-09-2013 - 23:08

Bre Saliut,
Ai reusit sa faci misto de tine.

Greu de egalat performanta…

Salut 19-09-2013 - 23:09

Te inspir, sluga, asa-i?

UnUL 19-09-2013 - 23:14

Haita de antibăsişti
Tot lătra intr-una
Şi pe forum îşi vărsa
Ura şi ranchiuna

Haita de antibăsişti
Arunca rahat;
Ei erau într-una trişti
Tot că n-au spurcat.

Haita de antibăsişti
E de-o nesimţire
Ce pe orice om normal
Îl scoate din fire.

Haita de antibăsiţti,
Un uman gunoi,
Pe orice om cu bun simţ
Tăvălea-n noroi.

Haita de antibăsişti,
Mereu mai vulgari,
Traşi în ţeap-ar trebui
Şi expuşi în pari.

Că-s ruşinea astei ţări
Şi a omenirii,
Ce-mput totul cu măscări
Împotriva firii.

Câtă vreme vor trăi
Biata Românie
În veci nu va înflori.
Blestemaţi să fie!

Salut 19-09-2013 - 23:20

Janeeee ! Vino cu vioara, pe sluga asta de Cluj il cracaneaza inspiratia ! Nu pierde momentul !

Ia mai baga vreo doua, sluga !

urbos 19-09-2013 - 23:20

Prea multe slugi p-aici nu-s, doar vreo doua trei javre, dintre care Unul scrie si sub mai multe nume, din cauza bolii mintale de care sufera basistii in general.

UnUL 19-09-2013 - 23:24

Salaud Bubos, iar ai o criză de schizofrenie şi discuţi tu cu tine, cele 2 feţe ale lui Ianus bifrons?
Nu te speria, e doar o poezie din folclorul nou, nu e o doină de jale, deci nu se cântă,

pathfinder 19-09-2013 - 23:28

S-a enervat Saliut.
Criza de identitate.
A aparut scarbosus. 🙂

UnUL 19-09-2013 - 23:32

Şi încă ceva, Salaud. dacă foloseşti cuvântul „slugă” de câţiva ani înseamnă că nu ţi-ai prea reînnoit repertoriul şi stai mizerabil (ŞI) cu imaginaţia. Şi, că veni voba, mie nu prea ai cum să mi te fi adresat astfel „de cativa ani”, avand in vedere ca eu sunt pe forumul ZV abia de vreun an,

Salut 20-09-2013 - 00:05

Bine mai sluga!

UnUL 20-09-2013 - 00:12

Tot e bine că ai înţeles, rahat cu ochi, ţi se întâmplă destul de rar.

Salut 20-09-2013 - 00:14

Dismiss, sluga!

UnUL 20-09-2013 - 09:52

Dscum? Disce?

UnUL 20-09-2013 - 09:53

Pe forumul la Ziua Veche
Găseşti nătângi fără pereche:
Vulgari, mârlani şi tonţi cu carul
De-ţi vine să-i alungi cu parul.
Dar cel mai negru-n cerul gurii,
Câinos, violent şi rob al urii,
Şi arogant dar şi ciufut
E unul de-şi spunea Salut.
De fapt nu saluta de loc,
Era mârlan şi d o b i t o c
Şi-n juru-i arunca cu zoaie,
Mereu scăldându-se-n gunoaie.
Iar nick să i se potrivească –
În dulcea limbă franţuzească –
Era Salaud şi nu Salut.
Pe-acest gunoi, vedea-l-aş mut
Să nu mai spurce cu-al său grai
În veci nici românescul plai
Nici forumul pe care toarnă
Mereu lături, suflând din goarnă
Şi decretând c-o aroganţă
De filosof sau de instanţă
Ce nu pot greşi chiar nimic
Şi au în degetul lor mic
Tot adevărul de pe lume.
Scrâşnind, la gură face spume.
Intolerant fără nuanţă
Neîncetat tot dă din clanţă,
Căci o asemenea scursură
Se tot hrăneşete doar cu ură.
Trezind doar scârbă şi dispreţ,
Salaud, întoarce-te-n coteţ!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-09-2013 - 10:17

IO , nu pot fi amintit ca ,,sustinator al Bhouleanului Lustruytor alias saliut-saliut” ,dar afirmatile tale de factura generaliste, nu pot ramane

NETAXATE!

Dobitock-ulle-Dobitock Unul mai imbecil ca tine –
PWe BLOGG nu’iiiiiii!

Astea sant poezii, scrise de un cadru didactic universitar de la UBB;

Haita de antibăsişti
Tot lătra intr-una
Şi pe forum îşi vărsa
Ura şi ranchiuna

Haita de antibăsişti
Arunca rahat;
Ei erau într-una trişti
Tot că n-au spurcat.

Haita de antibăsişti
E de-o nesimţire
Ce pe orice om normal
Îl scoate din fire.

Haita de antibăsiţti,
Un uman gunoi,
Pe orice om cu bun simţ
Tăvălea-n noroi.

Haita de antibăsişti,
Mereu mai vulgari,
Traşi în ţeap-ar trebui
Şi expuşi în pari.

Că-s ruşinea astei ţări
Şi a omenirii,
Ce-mput totul cu măscări
Împotriva firii.

Câtă vreme vor trăi
Biata Românie
În veci nu va înflori.
Blestemaţi să fie!

Bleah, voma !….

UnUL 20-09-2013 - 10:19

Parpagnhelş, poezeaua mea este şi mai reuşită din punct de vedere poetic şi mai puţin vulgară şi ticăloasă decît majoritatea poezelelor tale. aşa că, las-o jos că măcăne!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-09-2013 - 10:36

,, …poezeaua mea este şi mai reuşită din punct de vedere poetic şi mai puţin vulgară şi ticăloasă decît majoritatea poezelelor tale. aşa c….”

==================================

Au murit LAUDATORI,

Daca , asta-i poezie !

Daca , tu esti cadru didactic universitar,

Daca tie i-ti PLACE !

Dupa un APEL insistent ,,La ORIGINI”

esti GRETZOS, vommmmmmmmmmA!

pathfinder 20-09-2013 - 10:41

Parapanta,
1. LAUDATORII
2. „i-ti PLACE” ???

Vezi ca esti doar un cocalar cu pretentii?

Mai bine baga link-uri.
Asa macar nu prea ai cum sa o bestelesti asa tare…

UnUL 20-09-2013 - 13:43

Mda, domnule Pathfinder. Şi nu sunt singurele greşeli. Să recapitulăm:
Parpanghel – greşeli:
• „şti tu” (cu un singur i !), respectiv „şti bine” (tot cu un singur i !),
• „sânteţi”, „sântem”, etc
• „deşii” (scris de mai multe ori cu 2 i !)
• „Alţii , ca tine se dă BASIST” (”Alţii” se DAU, nu „se dă”!)
• „nasc pui vi” (cu un singur i !)
• „deacum si pina intr’a 7 spitza” (Adică „de-acum şi până…”)
• „Dute dracului” (fără cratimă !)
• „a-ti ajuns”, „A-ți uitat” (cu cratimă !)
• „la lasat” (fără cratimă !)
• „Ai nostri .ca BRAZI” (cu un singur i !)
• „ te înbunez” (cu n în loc de m!)
• „nu î-ţi înghit” (cu cratimă !)
• „şi o mică complectare”
• „Î-ţi mărturisesc” (cu cratimă !), „Î-ţi repet” (cu cratimă !), „Î-ţi recomand” (cu cratimă !), „Î-ţi repet” (cu cratimă !), „Î-ţi explicam” (cu cratimă !) ,,Î-ţi, admir” (cu cratimă !), „Î-ţi rezervi” (cu cratimă !), etc, etc. (Nu voi relua toate construcţiile în care apare această eroare grosolană, ele fiind obişnuite la tine.), ETC., ETC…..
• „ bikinii aia care [corect „PE care”] i-am văzut eu”…
• „ să-ti se administreze”…
• „crezi esti destept si le sti pe toate”
• „Nu e frumos sa ti doar tu candela cunoasteri”
• „mansoneria”
• „COMPLECT”
• „ nu poate fii” (cu doi i !)
• „Dute (scris fără cratimă!) dreaqului imbecilule !”
• „Adrisantul cereri” (scris cu un singur i în loc de 2!!)
• „O …POZA cu Dedicatie, drag inimi tale!” (!!?)
• „Au murit LAUDATORI” (în loc de « lăudătorii, cu 2 i)
• „Daca tie i-ti PLACE” (ÎŢI scris aiurea cu cratimă! – ceea ce pare un obicei la tine – vezi şi mai sus)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-09-2013 - 15:28

Doar , atitica poti, gonoi bashist !

La fel ca NASPARLIU GAOZAR ,

Voi , nu vedeti B A R N E L E din ochisori

Vostri , de HOTZI si NEMERNICI ce santetzi !

A-ti,
N E N O R O C I T ,R O M A N I A !

A-ti F U R A T si de la gura copiilor,si de la

VARSTNICI ,

Pentru voi MOARTEA e prea putin !

jan dinu 19-09-2013 - 23:55

Sunt la maSa – fasole batuta – ardei copti cu costitze apoi
un vin de smeura ,ca de struguri nu-mi da doktoru voie …
ala roshu numai seara cind pornesc motorul sa are ogoru !!
JD-USA

pathfinder 20-09-2013 - 00:05

Ardei copti cu costita?
Interesant TreiCoaie.
Am sa incerc si io.

jan dinu 20-09-2013 - 00:11

TU treci la momitze … hai inghite nu FA fitze !..-:))
Am unu in plus…poate-tzi este de ajuns !
JD-USA

pathfinder 20-09-2013 - 00:18

TreiCoaie,
Bine ca ti-a priit maSa.
De acum poti sa treci inapoi la injurat RO.

jan dinu 20-09-2013 - 00:40

Uite, bine,bine-mi pare
Cum tzara voastra moare ..
Shi patibularii totzi …
Stau striviti mereu sub rotzi !..-:)))
JD-USA

pathfinder 20-09-2013 - 00:42

Proaste versuri…

jan dinu 20-09-2013 - 01:11

O tzara de vis …
Se nascu ca’n paradis
E reala shi traieste …
Toti ce vin la EA- uimeste !..
JD-USA

Antibasistul 20-09-2013 - 16:19

ȚARA de rahat, falimentara, cu datorii ENORME!

jan dinu 20-09-2013 - 00:08

— TORTZIONARII —
Doamne :spune-mi la necaz …
S-a intorc shi alt obraz ?
Cum m-a invatzat Histos …
Suferind fara folos ??

Daca e sa fie-asha
Aleg calea – calea ta …
Mazochismul iL aleg
Rabdator lacrimi le shterg !
JD-USA

cetateanul turmentat 20-09-2013 - 07:20

Zilele astea eram pe jos de ris cind l-am vazut pe MRU , fostul sef de la UTC cum insista pentru desecretizarea dosarelor spionajului Securitatii din anii ’50. Va spun eu de ce. MRU si-a luat doctoratul in asimilarea evreilor de catre romani in perioada interbelica. El stie foarte bine ca acte pentru justificarea celormorti nu depasesc cel mult 20% si se bazeaza pe niste dosare din razboiul despagubirilor-cirtite in CIA mai ales ca a si intrat in arhive cine a vrut si unde e interes se obtin fara probleme falsuri si in prezent. Sub masca anticomunismului de fapt sunt alte interese la individ.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult