Acasa Actualitate-InternaSocial Proiect PDL: Clonarea pedepsita cu inchisoarea

Proiect PDL: Clonarea pedepsita cu inchisoarea

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Clonarea umana se va pedepsi cu inchisoare de la trei la sapte ani, conform unui proiect de lege iniatiat si prezentat vineri de deputatul PDL Mircea Giurgiu.


El a motivat ca o astfel de lege este necesara pentru a respecta demnitatea fiintei umane, dar si pentru corelarea cu legislatia europeana in materie, in domeniul bioeticii, si vizeaza acoperirea vidului de legislatie in ceea ce priveste interzicerea clonarii atat in scop reproductiv, cat si terapeutic. In actul normativ propus sunt interzise si constituie infractiuni clonarea umana, implantarea embrionului uman clonat in corpul unei mame purtatoare sau intr-o femela de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro a unui ovul uman cu gameti masculini umani, pentru o perioada mai mare de 14 zile; cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei pentru o perioada mai mare de 14 zile; extragerea si stocarea de embrioni umani viabili din corpul femeii; plasarea unui embrion obtinut ilegal in corpul unei mame purtatoare; comertul cu embrioni umani; comertul cu gameti umani.
Clonarea umana este definita ca fiind “reproducere asexuata, realizata prin introducerea de nuclee ale unor celule somatice intr-un ovocit fertilizat sau nefertilizat al carui nucleu a fost indepartat sau inactivat, in vederea producerii unui organism viu – aflat in orice stadiu de dezvoltare – care are o constitutie genetic umana sau un genom uman predominant”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult