Acasa Actualitate-InternaSocial Propuneri de modificări importante la Codul Muncii

Propuneri de modificări importante la Codul Muncii

scris de Z.V.
3 afisari

Premierul Boc a anunțat luni seara că puterea intenționează să își asume răspunderea pe modificările Codului Muncii. El a enumerat și cele mai importante schimbări propuse.

Asumarea raspunderii pe modificarile la Codul Muncii

Contractul individual de muncă pe durată determinată se extinde de la 24 la 36 de luni.

„În privinţa contractului individual de muncă pe durată determinată – s-a extins, prin propunerea pe care am făcut-o, de la 24 de luni la 36 de luni, pentru că, de exemplu, avem un proiect european cu o durată minimă de trei ani şi nu se poate încheia un contract pe durată nedeterminată pentru că, după epuizarea proiectului european, nu mai ştie angajatorul dacă mai poate să-l menţină pe acel angajat, iar azi nu are cadrul legal să încheie un contract pe durată determinată pe 3 ani şi preferă să meargă fie la negru, fie altfel”, a spus premierul, citat de Mediafax, după o întâlnire cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Perioada de probă pentru funcţiile de execuţie va creşte de la 30 la 90 de zile

„În ceea ce priveşte perioada de probă, am flexibilizat şi aici cadrul legislativ, mărind perioada de probă de la 30 de zile la 90 de zile pentru funcţiile de execuţie, pentru ca să se poată evalua mai bine performanţele sau calităţile pe care o persoană care urmează să fie angajată le are”, a spus Boc.

În contractul de angajare se vor preciza criteriile de performanţă şi modul de evaluare

„Azi, legea te apără mai mult dacă eşti sărac şi nu te apără dacă munceşti bine. Prin modificările pe care le propunem spunem aşa: legea te va apăra de fiecare dată dacă munceşti bine, ai performanţă îți respecţi angajamentele pe care le ai prin contract şi nu te va apăra neapărat pentru că eşti sărac. Asta înseamnă că la angajare, în contract se vor preciza criteriile de performanţă şi modul cum eşti evaluat cu privire la performanţa pe care o ai sau nu o ai”, a spus Emil Boc.

El a precizat că, atunci când intervin concedierile, primul criteriu care va fi avut în vedere este performanţa individuală şi nu neapărat existenţa unei probleme sociale.

„Problema socială rămâne criteriu subsidiar de departajare în condiţiile în care ai aceeaşi performanţă dar va prima performanţa şi capacitatea de a face un lucru bine, pentru că numai aşa putem să fim competitivi cu celelealte ţări din UE şi din lume”, a declarat Boc.

Sporul pentru munca de noapte creşte de la 15% la 25%

Munca pe timpul nopţii va fi mai bine plătită. Sporul pentru munca de noapte creşte de la 15% la 25%, tocmai pentru a-i plăti mai bine pe cei care lucrează în condiţii dificile”, a spus Boc.

Flexibilizăm angajările, dar înăsprim sancţiunile, inclusiv penale, pentru munca la negru

„Venim cu un set de măsuri pentru a flexibiliza angajările. Dar, pe de altă parte, înăsprim drastic sancţiunile pentru cei care, şi după această flexibilizare a angajărilor, vor utiliza munca la negru. Dăm posibilitatea angajatorilor să angajaze mai uşor, dar şi înăsprim sancţiunile, inclusiv cele de natură penală, în momentul în care se utilizează munca la negru, pentru a-l proteja pe fiecare salariat”, a mai spus premierul.

El a precizat că, în acest moment, multe prevederi din legislaţia muncii reprezintă o frână în calea angajărilor şi ocupării unui loc de muncă pentru că actualul Cod al Muncii datează din 2003 şi, între timp, România a intrat în UE.

„Pe de altă parte, a venit criza şi ne-a arătat că avem nevoie de mai multă flexibilitate în relaţiile de muncă. Noul Cod al Muncii şi Legea zilierilor vor aduce în România în anii următori sute de mii de locuri de muncă. Pentru asta trebuie să avem curajul să promovăm acest proiect de lege pentru Codul Muncii„, a spus Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult