Acasa Actualitate-InternaSocial Protest anti Oprea in Capitala

Protest anti Oprea in Capitala

scris de A.P.
10 afisari

Aproape o mie de persoane protestează duminică, în centrul Capitalei, cerând demisia vice-premierului Gabriel Oprea, ca urmare a accidentului în care un polițist din coloana sa oficială, Bogdan Gigină, și-a pierdut viața săptămâna trecută.

foto: Agerpres

foto: Agerpres

Protestatarii, preponderent tineri, s-au adunat, începând cu ora 14,00, la fântâna din Piața Universității, apelul privind organizarea acestui miting fiind inițiat pe Facebook de către comunitățile Neam Trezit și Uniți Salvăm România. După ce s-au strâns aproximativ 300-400 de persoane, protestatarii s-au îndreptat spre sediul MAI, în Piața Revoluției.

Au fost scandate lozincile „Jos Oprea!”; „Demisia!”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”, „România trezește-te!”, „Interesul național, alibi pentru penal!”, „Indignați nu manipulați”, „Solidaritate!”.
De asemenea, participanții la protest au transmis condoleanțe familiei polițistului decedat.

După aproximativ un sfert de oră, coloana a pornit, în mod pașnic, escortată de forțele de jandarmi, spre sediul Guvernului, în Piața Victoriei.
Manifestanţii care cer demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, au plecat din faţa sediului Guvernului, spunând că vor merge în marş înapoi la Universitate, circulaţia fiind oprită pe Calea Victoriei.

Protestatarii au scandat şi au huiduit timp de aproximativ 15 minute în Piaţa Victoriei, apoi au plecat, în coloană, pe Calea Victoriei, spunând că se întorc la Universitate.
Manifestanţii scandează „Jos, Oprea, jos, eşti un mafiot”, „Oprea, nu rezişti nici cu mii de securişti”, Oprea face crime, Ponta îl susţine”, „Dacă vă pasă, nu staţi la terasă”, „Ce vrem noi e şi pentru voi”.

Traficul rutier pe Calea Victoriei a fost oprit în timpul deplasării manifestanţilor, care continuă să scandeze mesaje prin care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

În timpul protestului din Piaţa Victoriei, manifestanţii au scandat „Guvern de hoţi şi de mafioţi, „Oprea, demisia”, „Ponta, demisia”, „România, trezeşte-te”, „Solidaritate” şi „Nu mai vrem izmene pe la ministere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult