Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Protest de amploare in Bucuresti si în ţară. Peste 200.000 de oameni (video)

UPDATE – Protest de amploare in Bucuresti si în ţară. Peste 200.000 de oameni (video)

scris de D.P.
25 afisari

UPDATE – Potrivit informatiilor neoficiale, cei care au initiat violentele la protestul pasnic de miercuri seara, atuncand cu petarde si cu sticle in jandarmi, dar si in multime, sunt membri ai galeriilor Rapidului si ale lui Dinamo, care veneau de la un meci de handbal din apropiere. Fiecare galerie numara 300 – 350 de membri.

incidente piata victorieiReamintim ca Dinamo este condus de Ionut Negoita, fratele primarului PSD de la Sectorul 3, Robert Negoita.

Manifestaţia din Piaţa Victoriei – s-a încheiat. În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu sticle, torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogena. Doi jandarmi şi doi protestatari au duşi la spital în urma violenţelor.

Mai multe persoane au fost reţinute, până la această oră, în urma incidentelor din Piaţa Victoriei, unde forţele de ordine au fost atacate de către grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu torţe, cu fumigene şi cu diverse obiecte contondente.

În zonă au fost incendiate mai multe obiecte de mobilier stradal, iar incidentele continuă şi acum, de această dată spre bulevardul Titulescu. Jandarmii au reţinut până la acestă oră mai multe persoane.

sticle incendiareStarea unuia dintre cei doi jandarmii răniţi în Piaţa Victoriei este mai gravă, el fiind lovit cu o cărămidă, a declarat, pentru News.ro, Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„La Spitalul Floreasca au fost duşi doi jandarmi şi doi protestatari. Starea unuia dintre jandarmi este mai gravă, el fiind lovit cu o cărămidă”, a declarat, pentru News.ro, Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că cele patru victime se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde a fost creat un dispozitiv special pentru acordarea de îngriji medicale celor răniţi în confruntările din Piaţa Victoriei.

UPDATE – Câțiva protestatari din Piața Victoriei au aruncat petarde și fumigene către dispozitivul de jandarmi din fața sediului Guvernului, forțele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene.

O persoană de 50-60 de ani a leșinat lângă gardul de protecție instalat de jandarmi și a fost preluată pentru îngrijiri medicale.

Majoritatea celor aflați în fața Guvernului au strigat că nu sunt de acord cu folosirea petardelor și a fumigenelor.

Un grup izolat de câteva zeci de persoane din Piaţa Victoriei a aruncat cu sticle, cu torţe şi cu petarde spre jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene. Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în Piaţa Victoriei, în urma incidentelor provocate de două grupuri izolate. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor, el fiind transportat la Spitalul Floreasca. Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală a început să scadă, ajungând acum la câteva mii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, la Antena 3, că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor din Piaţa Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca unde se află sub îngrijire medicală şi este în afara pericolului, iar alţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, dar au revenit în dispozitiv.

Ministrul de Interne a spus că, din informaţiile ei, un singur jandarm a fost rănit, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, dar din informaţiile ei se află sub îngrijire medicală şi „îşi va reveni”.

Ea a precizat că şi alţi jandarmi au fost răniţi, dar au primit îngrijiri la faţa locului şi au revenit în dispozitiv.

Carmen Dan a făcut un apel la manifestanţi să părăsească Piaţa Victoriei şi să se delimiteze de grupul de „huligani” care provoacă violenţe.

Ministrul de Interne a adăugat că sunt peste 1.000 de jandarmi în piaţă în acest moment.

UPDATE 23:06 Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie în Piaţa Victoriei, o persoană din grupul violent a fost ridicată

Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în Piaţa Victoriei, în urma incidentelor provocate de două grupuri izolate de câteva zeci de persoane care au aruncat spre jandarmi cu petarde, cu torţe şi cu sticle. O persoană din grupul violent a fost ridicată şi dusă în curtea Guvernului, în timp ce incidentele continuă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei se află importante forţe de ordine, venind inclusiv maşini ale pompierilor şi trupe de la Brigada Specială de Intervenţie.

Jandarmii au format două cordoane în jurul clădirii Guvernului şi au izolat cele două grupuri violente, care au continuat să arunce cu fumigene, cu sticle şi cu petarde.

În urmă cu scurt timp, persoanele din cele două grupuri violente au reuşit să fugă pe Calea Victoriei, prin spatele blocurilor din zonă.

Zona din faţa intrării principale a Guvernului s-a golit, dar au mai rămas câteva mii de manifestanţi pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

UPDATE – Este cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. Oamenii au ieşit în stradă, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. 

Peste 200.000 de oameni au ieşit în stradă. Dintre aceştia, 110.000 sunt doar în Bucureşti.

Peste 60.000 de oameni protestează, miercuri seară, în Piaţa Victoriei, iar numărul acestora continuă să crească. La ora transmiterii acestei ştiri, toate bulevardele din zonă sunt blocate, iar piaţa este ocupată în totalitate. Înainte de ocuparea pieţei, au avut loc îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţii care voiau să înainteze către clădirea Guvernului. Jandarmii au echipament special, care include şi pulverizatoare cu gaze lacrimogene, ca măsură de prevenire a unor situaţii conflictuale. De asemenea, în zonă sunt şi rezerve de intervenţie.

protest piata victorieiManifestanţi care cer demisia Guvernului, iar numărul acestora continuă să crească, venind grupuri mari de persoane din toate cartierele oraşului. Mulţi au fluiere, în timp ce unii au staţii de amplificare portabile.

Manifestanţii scandează „DNA să vină să vă ia”, „Puşcăria conduce România”, „Abrogati şi plecaţi”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”.

Importante forțe de ordine ale Jandarmeriei sunt prezente la protestul din Piața Victoriei, la Guvern, și au instalat garduri în fața sediului Executivului, asigurând o zonă tampon între manifestanți și gard.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că dispozitivul de intervenţie din Piaţa Victoriei a fost suplimentat pentru că Palatul Victoria este obiectiv de importanţă deosebită pentru siguranţa statului şi este în paza Jandarmeriei.

Enache a precizat că dispozititul de jandarmi aflat la sediul Guvernului are echipament special, care include şi pulverizatoare cu gaze lacrimogene, ca măsură de prevenire a unor situaţii conflictuale, a acţiunilor de tulburare a ordinii publice şi a escaladării violenţelor. El a mai spus că există şi rezerve de intervenţie, care la nevoie pot fi aduse în timp operativ în Piaţa Victoriei.

Polițiștii rutieri au luat decizia să restricționeze și să devieze traficul pe mai multe artere ce converg în Piața Victoriei, pentru protecția manifestanților și a șoferilor care doresc să circule în zonă, a declarat, pentru Agerpres, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„Sunt foarte multe persoane și nu au mașinile pe unde să mai treacă. Oamenii tot vin. Posibil ca într-o oră să se închidă tot bulevardul Lascăr Catargiu”, a precizat Munteanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult