Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE-A fost retinut un director al bancii Credit Europe Bank din Brasov

UPDATE-A fost retinut un director al bancii Credit Europe Bank din Brasov

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE ora 23.50 Directorul Direcţiei de Credite al Băncii Credit Europe Bank, Otilia Negrilă, a fost reţinut de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în cazul fraudării clienţilor băncii cu peste 1,5 milioane de lei, informează surse judiciare.

Otilia Negrilă era numărul doi în banca braşoveană, au precizat sursele citate.

Conducerea instituţiei bancare din Braşov unde mai mulţi clienţi au fost păgubiţi, fiindu-le golite conturille, a făcut plângere penală împotriva unei angajate a băncii, care ar fi responsabilă de prejudiciul creat.

 

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, joi dimineata, in fata sucursalei bancii Credit Europe Bank din Brasov, la care mai multi clienti ai bancii au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise.

Cateva sute de persoane au venit la sucursala bancii, de pe strada Mihail Kogalniceanu din Brasov, pentru a-si verifica conturile sau pentru a-si retrage banii din conturi. Clientii au inceput sa plece dupa ce au constatat ca nu exista probleme cu conturile lor. „Normal ca m-am speriat si am sa vad care este situatia. Eu nu am sume mari depuse, dar sunt bani stransi foarte greu din pensie. Nu vreau neaparat sa ma retrag sau sa scot bani, vreau pur si simplu sa vad care este situatia”, a spus unul dintre clientii bancii.

 

Banca le-a impartit clientilor care au venit in fata sediului bancii din Brasov cereri tip pe care acestia trebuie sa le completeze si sa le depuna la banca pentru a le fi date informatii despre conturile lor. Banca a luat aceasta decizie, pentru ca sunt prea multi oameni, iar functionarii nu fac fata solicitarilor.

Vicepresedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, aflat la sucursala bancii, a declarat ca mai multi clienti ai sucursalei din Brasov au venit sa isi verifice conturile, plecand fara sa isi ridice banii din cont.

Acesta a precizat, totusi, ca pana joi dimineata au fost depuse trei cereri de inchideri de cont.

Omer Tetik a spus ca banca regreta cele intamplate, mentionand ca institutia a inceput deja sa despagubeasca clientii care au ramas fara bani in conturi.

Ne pare rau pentru necaz. Deja am inceput sa facem platile, sa despagubim clientii, vom continua si maine. (…) Asta se poate intampla peste tot, nici noua nu ne convine”, a spus Tetik.

De asemenea, vicepresedintele Credit Europe Bank a afirmat ca, pana in prezent, s-a stabilit ca 20 de clienti ai bancii au fost pagubiti si a promis ca toti vor fi despagubiti.

Credit Europe Bank a inceput, la 30 iulie, o ancheta interna pentru investigarea sesizarilor primite din partea unor clienti, care au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise la sucursala Brasov a institutiei de credit, iar pe 5 august a sesizat Parchetul.

0 comentariu

gig 25-07-2010 - 12:32

Se zice „va cerem scuse”, daca nu e prea mult pt dvs. 😀 Altminteri ce rost are sa va cereti, voua insiva, scuze ? 😀

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult