Acasa Actualitate-InternaSocial Protest la Spitalul de nebuni Socola

Protest la Spitalul de nebuni Socola

scris de Șt. C
7 afisari

Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară – Spitalul Socola din Iaşi – au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.

Protest la Spitalul Socola

Peste 50 de persoane care au trimitere la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola şi care au fost nevoite să aştepte pe lângă porţile blocate de o ambulanţă a instituţiei au încercat să forţeze intrarea în speranţa că se vor interna.

Pentru aplanarea spiritelor, un medic rezident a chemat în ajutor forţele de ordine.

Situaţia a devenit tensionată după ce personalul spitalului a decis ca, de luni, să nu mai acorde asistenţă medicală bolnavilor din cauza diminuării salariilor cu încă 25%. Măsura a fost luată de conducerea instituţiei după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent, bugetul pentru cheltuieli salariale la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este de 74%.

Unii dintre angajaţii spitalului susţin, cu fluturaşul în mână, că pe luna precedentă au avut un salariu de 384 de lei, mai mic decât şomajul.

În prezent, conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie şi reprezentanţi ai Sindicatului Sanitas poartă discuţii pentru a detensiona situaţia.

Încă de săptămâna trecută, membri ai Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, au avertizat că de începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult