Acasa Actualitate-InternaSocial Protestatarii au incercat sa forteze intrarea in prefectura Vaslui

Protestatarii au incercat sa forteze intrarea in prefectura Vaslui

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Peste 1.500 de persoane – pensionari, cadre didactice, politisti, angajati in sistemul sanitar si administratie – protesteaza vineri in Piata Civica din municipiul Vaslui, fluierand si scandand lozinci impotriva Guvernului, transmite Mediafax. Mitingul, organizat de confederatiile sindicale si de sindicatul pensionarilor, a inceput la ora 11.00, in fata Prefecturii judetului.


Aproximativ 200 de persoane au fortat intrarea in sediul Prefecturii, fiind oprite de jandarmi, care au format un cordon in fata institutiei. Incidentul a avutloc in jurul orei 11.30, cand un grup de protestatari a incercat sa intre in sediul Prefecturii, oamenii fiind impiedicati de catre fortele de ordine si creandu-se astfel o busculada.Pe langa cordonul de jandarmi aflat in fata Prefecturii, alti 30 de scutieri se afla in interiorul institutiei, pentru a interveni in eventualitatea producerii unor incidente.

Protestarii fluiera si scandeaza lozinci impotriva Guvernului, nemultumiti de masurile de austeritate pentru care Guvernul isi va anunta raspunderea. Manifestantii au pancarte cu mesaje precum „Jos Guvernul, „Mai rau nu se poate”, „Jos Basescu”.

Incepand de marti, au avut locmitinguri de protest organizate de confederatiile sindicale la Iasi, Brasov, Galati, Craiova, Targu Mures, Botosani, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Jiu, Constanta, Arad, Satu Mare, Deva si Piatra Neamt. Si la Alexandria, vineri, au protestat aproximativ 1.500 de oameni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult