Acasa Actualitate-InternaSocial Proteste cu incidente la Parlament.

Proteste cu incidente la Parlament.

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Mai multi participanti la protestul de la Parlament au incercat sa forteze intrarea in cladire si s-au imbrancit cu jandarmii in timp ce doreau sa intre impreuna cu reprezentanti ai PSD. Nemultumiti ca nu sunt lasati sa intre, protestatarii s-au imbrancit si au aruncat cu apa in jandarmi. Conflictul s-a incheiat fara incidente, transmite Realitatrea.net.


”Mai multi protestatari au incercat sa forteze portile de acces de la Camera Deputatilor. Nu au fost evenimente violente, totul s-a rezolvat prin negociere. Traficul rutier nu a fost blocat”, a precizat Marius Militaru, purtator de cuvant, Jandarmeria Bucuresti. Potrivit Agerpres, circa 20.000 de sindicalisti vor protesta, marti, in jurul Parlamentului, pentru a-si exprima nemultumirea fata de masurile luate de Guvern in vederea restabilirii echilibrului bugetar, respectiv reducerea pensiilor cu 15 la suta si a salariilor bugetarilor cu 25 la suta.
Actiunea de protest, prevazuta intre orele 9.00 – 16.00 timp, coincide cu dezbaterea in plenul parlamentului a motiunii de cenzura impotriva guvernului. Membri ai celor cinci confederatii sindicale au organizat protestul de la Palatul Parlamentului vor asista la lucrarile Legislativului si vor urmari, in calitate de invitati, derularea tuturor procedurilor de vot din balcoanele salii de plen. Participantii de afara vor putea urmari pe patru ecrane desfasurarea actiunilor din Palatul Parlamentului. Incepand cu ora 9,30, in jurul Parlamentului, se va forma un lant uman, iar cele sase intrari oficiale vor fi pichetate la fiecare poarta, pe parcursul intregii zile. Astfel, CNS ‘Cartel ALFA’ si CSDR vor picheta intrarile la Senat, Calea 13 septembrie, CNSLR – Fratia, BNS si CSN ‘MERIDIAN’ vor picheta intrarile la Camera Deputatilor de la Izvor. La aceasta actiune sunt asteptate peste 20.000 persoane, cate 4.000 de persoane de la fiecare confederatie dar, din cauza caldurii, demonstratii vor veni pe rand cate 5.000 si vor fi schimbati intre ei. De asemenea, la mitingul de protest iau parte si reprezentanti ai pensionarilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult