Acasa Actualitate-InternaSocial Protestele polițiștilor. 100 de angajați MAI au pichetat Ministerul de Finanțe

Protestele polițiștilor. 100 de angajați MAI au pichetat Ministerul de Finanțe

scris de A.H.
3 afisari

Aproximativ 100 de angajați MAI au pichetat Ministerul de Finanțe. Polițiștii cer creşterea cu zece la sută a salariilor, care nu au mai fost majorate din 2007, dar şi prime de vacanţă şi al 13-lea salariu.

100 de angajați MAI au pichetat Ministerul de Finanțe.

100 de angajați MAI au pichetat Ministerul de Finanțe.

Protestatarii spun că sunt nemulţumiţi că nu li s-au majorat salariilor din 2007, iar drepturile pierdute în 2009, în Guvernul Boc – al 13-lea salariu, prima de vacanţă şi salariile compensatorii acordate odată cu ieşirea la pensie – nu au mai fost achitate nici de către Guvernul Ponta.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu, a declarat pentru MEDIAFAX că în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate, vor ieşi în stradă din două în două zile.

O delegaţie a protestatarilor a dus la Ministerul de Finanţe un memoriu cu nemulţumirile poliţiştilor.

La protest au fost şi doi poliţişti care s-au legat cu un lanţ de picioare. Protestul s-a încheiat în jurul orei 11.40, cu aproape patru ore mai devreme decât ora până la care aveau autorizaţie.

Preşedintele SNAP a spus că poliţiştii aşteaptă ca reprezentanţii ministerelor Finanţelor, de Interne şi cei ai Poliţiei Române să ia măsuri pentru creşterea cu 10 la sută a salariilor, în condiţiile în care din 2007 nu au mai fost majorări salariale, nefiind acoperită nici inflaţia.

Surugiu a mai spus că poliţiştii nu primesc nici drepturile salariale pentru weekend-urile lucrate şi zilele de sărbători legale în care vin la muncă.

Liderul sindical a adăugat că, în 27 noiembrie, l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, că Ordonanţa 37/2014 şi Ordinul MAI 101/2014 nu se aplică, în sensul că poliţiştii nu primesc banii pentru sporurile respective.

„Această situaţie s-a creat din cauză că ordinul nu a fost conceput în mod corect, nu a fost pus în aplicare de către cei care aveau obligaţia să o facă, de aceea nici până la această dată drepturile nu sunt acordate corespunzător, poliţiştii fiind prejudiciaţi”, a precizat Surugiu.

Liderul sindical a mai spus că la acele discuţii s-a hotărât ca din 2 decembrie să fie constituit un grup de lucru la nivelul MAI, format din specialiştii ministerului şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale, care să corecteze Ordinul MAI 101/2014 şi să elaboreze un proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult