Acasa Actualitate-InternaSocial Protestele sindicalistilor blocheaza Capitala. Vezi aici restrictiile de circulatie de miercuri pana luni

Protestele sindicalistilor blocheaza Capitala. Vezi aici restrictiile de circulatie de miercuri pana luni

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Actiunea de protest ce va fi organizata miercuri de CNSLR Fratia va fi una complexa, la care sunt asteptati circa 20.000 de oameni, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Confederatiei, Marius Petcu.


Acesta a mentionat ca vor fi organizate doua mitinguri, ‘conectate’ prin marsul de protest. ‘Vom incepe in piata din fata restaurantului Cina, unde vor incapea cei 20.000 de participanti pe care ii asteptam. Acest miting este fragmentat in doua. Cei de la Federatia Sanitas vor organiza, incepand cu ora 12.00 un miting, la care este permisa insa participarea oricarei structuri sindicale.

In jur de ora 13.00 vom continua cu mitingul CNSLR Fratia, timp de o ora. In jur de 14.00 ne vom incolona in fata Ministerului Muncii, unde vom lansa un act adresat Ministerului Muncii, Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Interne, apoi ne vom deplasa pe Dem I. Dobrescu, Bd Magheru, Piata Romana si Piata Victoriei. Aici, incepand cu ora 15.00, vom declansa partea a doua a mitingului. Estimez ca la aceasta parte sa beneficiem de sustinerea mai generoasa a tuturor celor nemultumiti’, a explicat Marius Petcu, adaugand ca mitingul se va incheia la ora 19.00, cu retragerea manifestantilor si imbarcarea in mijloacelor de transport stationate pe Bd. Aviatorilor.

Intrarea mijloacelor de transport in Capitala se va face cu incepere de la ora 8.00 prin urmatoarele puncte: Autostrada A1 – Metro Militari, unde sunt asteptate intre 45-55 mijloace de transport; Autostrada A2 – Policolor – 25 – 30 mijloace de transport; DN1 – Fantana Miorita 30-40 mijloace de transport; Sos. Alexandriei, Peco Lukoil 10-12 mijloace de transport; Sos. Urziceni, Parcul Pumbluita 45-50 mijloace de transport; Sos. Giurgiu, Autogara Progresu – 5 mijloace de transport. De aici toate mijloacele de transport vor veni catre centru spre Ateneul Roman.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face un apel catre bucuresteni sa foloseasca, pe cat posibil, mijloacele de transport in comun si sa evite anumite zone pentru a nu se produce blocaje in trafic, pe perioada desfasurarii manifestarilor de protest anuntate pentru zilele urmatoare.

Potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti remis luni Agerpres, protestele sunt anuntate pentru zilele de miercuri, joi, vineri, si pentru luni, 27 septembrie.

Primarul general a solicitat si conducerii RATB sa mareasca numarul de mijloace de transport in comun, urmand sa ia legatura cu conducerea Metrorex pentru suplimentarea garniturilor de tren, astfel incat bucurestenii sa se poata deplasa in conditii optime.

Miercuri, incepand cu ora 10,00, va fi restrictionat traficul rutier pe Calea Victoriei intre Piata Victoriei si Str. Dem I. Dobrescu, asigurandu-se traversarea prin intersectiile cu Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia si Str. Ion Campineanu.

De asemenea, circulatia va fi restrictionata pe Str. George Enescu intre Bd. Ghe. Magheru si Calea Victoriei, pe Str. Stirbei Voda intre Str. Ion Campineanu si Calea Victoriei si pe Str. B. Franklin si Str. C. A. Rosetti intre Calea Victoriei si Bd. N. Balcescu

Circulatia pe Calea Victoriei va fi reluata in jurul orei 14,30.

In intervalul orar 14,00 – 15,00, pe perioada deplasarii manifestantilor catre Piata Victoriei, circulatia rutiera va fi restrictionata pe traseul Piata 21 Decembrie (Universitatii) – Bd. Nicolae Balcescu – Bd. Gheorghe Magheru – P-ta. Romana – Bd. Lascar Catargiu – P-ta Victoriei, pe sensul de mers dinspre P-ta 21 Decembrie catre P-ta Victoriei.

Incepand cu ora 14,00, se va restrictiona circulatia pe Sos. Kiseleff intre P-ta. Arcului de Triumf si P-ta. Victoriei.

Intre orele 15,00 – 19,00, autovehiculele vor circula in P-ta. Victoriei si pe Bd. Aviatorilor (intre P-ta Aviatorilor si P-ta Charles de Gaulle) in ambele sensuri astfel: dinspre P-ta Charles de Gaulle prin Bd. Aviatorilor catre Bd. Lascar Catargiu si Calea Victoriei; dinspre Bd. Lascar Catargiu si Bd. Iancu de Hunedoara prin Bd. Aviatorilor catre P-ta Charles de Gaulle.

Pasajul Victoriei va ramane deschis circulatiei rutiere pe perioada manifestarilor din Piata Victoriei.

Joi, 23 septembrie, vineri, 24 septembrie, si luni 27 septembrie, se va restrictiona circulatia rutiera pe banda 1 de pe soseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre Str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, intre orele 10,00 – 18,00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult