Acasa Actualitate-InternaSocial Raed Arafat, şeful noului Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă

Raed Arafat, şeful noului Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă

scris de C.S.
2 afisari

Guvernul va înfiinţa un nou Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne. Şeful acestuia va fi Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Arafat va fi secretar de stat în Ministerul de Interne, părăsind funcţia similară de la Sănătate.

Raed Arafat este şeful noului Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Marţi seara, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, cu atribuţii legale de coordonare a unor forţe şi din alte ministere.

„Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile, mâine, în şedinţa de guvern, vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, aici, în cadrul Ministerului de Interne, dar cu capacitate legală de a coordona forţe şi din alte ministere, în aşa fel încât să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice”, a declarat Ponta.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

El a precizat astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.

1 comentariu

Pungescu Gazian 30-01-2014 - 05:23

Era bine daca alegea un cetatean din Congo, sau chiar unul israelian, decat unul roman, acolo sunt mai familiarizati cu situatiile de criza.

Dar, e drept ca aceasta criza usl-istica, care are radacini pesedistice si pontologice clare, este pe fond de sanatate.

Pai trebuie sa fii nebun sa crezi ca amestecand pere cu mere in lada cu prune, o sa obtii fructe mai fara mucegai.

AUZI COLO TAMPENIE PONTOLOGICA MAXIMA: – la interne faci o bisericuta condusa de ministrul administratiei, si una de catre vicepremier, plus una medicala.

E drept ca nu a spus clar ca ministrul de interne merge la cenacluri si raspunde de generatia tanara de caricaturisti, dar nici mult nu mai e!

PONTA E NEBUN!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult