Acasa Actualitate-InternaSocial Reacţii după demisia Ministrul Muncii

Reacţii după demisia Ministrul Muncii

scris de C.P.
18 afisari

Ministrul Muncii, Ana Costea, și-a dat demisia joi din funcție. Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat, anunţă biroul de presă al Guvernului, premierul acceptând demisia.
ministrul_muncii_Ana Costea“Am acceptat astăzi demisia doamnei ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, arată premierul Dacian Cioloş într-un comunicat de presă transmis joi după-amiază.

Pe fondul revoltelor sindicatelor din cauza proiectului legii bugetarilor, ministrul Muncii a fost în ultimele zile în dezacord cu premierul Cioloş, ameninţând că îşi va depune mandatul dacă nu se va ţine cont de părerea sa, cu privire la proiectul de ordonanţă privind salarizările bugetarilor, aceasta anunţând că nu mai sprijină proiectul, potrivit declaraţiei făcute de consilierul ministrului, Cosmin Andreica.

„Doamna ministru a precizat faptul că în situaţia în care nu se va lua act de faptul că dumneai nu susţine această ordonanţă de urgenţă, este dispusă să-şi depună mandatul. Până la urmă noi asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în condiţiile în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse, nu avem cum să le susţinem şi să fim de acord”, menţiona presei Andreica.

Guvernul a anunţat miercuri că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

Întrebat miercuri de jurnaliştii dacă afirmaţia făcută, marţi, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar şi-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a întârziat să răspundă, negând că ar avea informaţii despre existenţa unui act formal.

„Nu, nu ştiu de un act formal ca atare, nu am cunoştinţă de un act formal care să presupună un răspuns tranşant, de aceea am stat pe gânduri. Să depăşim momentul pentru că nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez că în zile imediat următoare vor urma mai multe clarificări, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a adăugat că discuţiile legate de legea salarizării vor continua în zilele următoare, pe alte baze. „Cu sau fără doamna Costea?”, au întrebat jurnaliştii. „Cu sau fără doamna Costea”, a răspuns Dan Suciu, citat de Mediafax.

Totodată, Dan Suciu a explicat că premierul a anunţat-o pe Ana Costea încă de luni că ordonanţa de urgenţă privind creşterile salariale nu va intra miercuri în discuţia Guvernului. De aceea, premierul a întrebat-o de ce a ameninţat că demisionează dacă actul normativ va intra în Guvern, dar Dacian Cioloş nu a primit vreun răspuns lămuritor de la Ana Costea.

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marţi dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, au eşuat, oficialul guvernamental promiţându-le liderilor sindicali că va retrage OUG. Ministrul a ameninţat cu demisia în cazul în care nu se va ţine cont de punctul ei de vedere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult