Acasa Actualitate-InternaSocial Realitatea TV somata de CNA pentru “vacantele” lui Videanu

Realitatea TV somata de CNA pentru “vacantele” lui Videanu

scris de Ziua Veche
8 afisari

CNA a somat public, joi, Realitatea TV pentru mai multe emisiuni de stiri si dezbateri din perioada 3 – 11 iunie, in care s-au prezentat informatii despre vacantele ministrului Economiei, Adriean Videanu, fara sa se transmita si punctul sau de vedere cu privire la acest subiect.Potrivit CNA, in perioada respectiva, subiectul vacantelor lui Adriean Videanu a fost abordat in 15 editii de stiri si in 6 editii de dezbateri.
„Faptul ca aceasta informatie este legata de saracia din Romania mi se pare normal. Romania este o tara saraca si niste oameni isi cheltuiesc banii lor din afaceri private cum vor. Problema este ca un subiect care ar putea fi foarte serios, este dus in derizoriu pentru ca jurnalistul nu a dat un telefon sa vada cat costa o camera de hotel ….”, a spus Mihai Malaimare.

„E legitim sa te interesezi ca jurnalist de veniturile si cheltuielile oamenilor politici. E normal sa te intereseze cum se fac numirile in anumite functii (…) Fiind nu numai o chestiune de persoana, ci de mentalitate de grup, poti discuta chestiunea nu numai cu persoana in cauza, ci si cu formatiunea din care face parte. Nu e o chestiune care sa priveasca strict persoana, ci mentalitatea care duce la asemenea situatii”, a spus Rasvan Popescu, precizandca  „era obligatorie si intervievarea domnului Videanu”.

In urma discutiilor, Ioan Onisei a propus amendarea postului Realitatea TV cu 5.000 de lei, in timp ce Mihai Malaimare a propus somarea publica a televiziunii. Doar propunerea lui Malaimare a primit numarul minim de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata.

Sanctiunea s-a dat in baza articolelor 42 si 71 din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

0 comentariu

make 20-07-2010 - 07:07

ce faci gogule, dai pe blog zarzavatul pe care-l faci aici ? ziarizdul lu’mama ziarizd

Florin Budescu 21-07-2010 - 23:33

Semanati, la felul cum nu puneti virgula inainte de „gogule”, cu un agramat, care sa scalda in gogi pe website-ul meu, incercand sa ma enerveze, pana cand m-a plictisit, apoi s-a plictisit si nu m-a mai plictisit. Va sugerez sa faceti dumneavoastra Revista presei in locul meu, daca vi se pare atat de simplu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult