Acasa Actualitate-InternaSocial Recensamant 2011. Vezi cum arată formularele şi la ce întrebări trebuie să răspunzi

Recensamant 2011. Vezi cum arată formularele şi la ce întrebări trebuie să răspunzi

scris de D.S.S.
28 afisari

Recensamantul populatiei si locuintelor din Romania se va desfasura in perioada 20-31 octombrie. Toti cetatenii sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate, in caz contrar amenzile ridicandu-se pana la 5.000 de lei.

Recensamant 2011

Recensamant 2011

Metoda de culegere a datelor va fi cea traditionala, prin intervievarea directa a populatiei de catre recenzori, la domiciliul cetatenilor, raspunsurile fiind inscrise in chestionarele de recensamant. Chestionarele care vor trebui completate contin informatii importante despre fiecare persoana in parte, despre locul ei de munca, veniturile obtinute sau proprietatile sale.

Pentru efectuarea recensamantului vor putea fi folosite si surse indirecte in vederea obtinerii de date, mai ales in cazul persoanelor aflate in strainatate.

 Cum arata Chestionarul pentru persoane la Recensamant 2011

 „Avem posibilitatea sa folosim si surse indirecte, adica de la celelalte persoane care au ramas in familie acasa, de la vecini, de la primar, de la secretarul primariei, de la preot, pentru ca ne intereseaza sa vedem cati suntem si, la un moment dat, legat de migratie, si pe unde suntem. Pentru ca o sa va mai dau o informatie, pentru ca ne ajuta foarte mult: daca corelam cu alti indicatori obtinem posibilitatea de a fundamenta o serie de politici economice, sociale, de invatamant, sanatate s.a.m.d.”, a precizat Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS). El a mai declarat ca acest recensamant se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in tara sau sunt plecati in strainatate.  De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

 Cum arata Chestionarul pentru locuinte/apartamente la Recensamant 2011

 Cum arata Chestionarul pentru case/gospodarii la Recensamant 2011

Din ce este făcută casa în care locuiţi, cât de des vă trimit bani rudele din străinătate, aveţi WC-ul în curte sau în casă? Sunt doar câteva din întrebările la care veţi trebui să răspundeţi în cadrul recensământului persoanelor care începe pe 20 octombrie şi se termină pe 31 octombrie.  În cazul în care nu veţi fi de găsit, riscaţi o amendă de 5.000 de lei, iar informaţiile legate de dumneavoastră vor fi colectate oricum de la vecini sau preotul local.

recensamant-2011

Recensamant 2011

Formularul „Persoane” va fi completat nu doar cu numele, dar şi cu codul numeric personal al cetăţeanului, chiar dacă informaţiile furnizate sunt confidenţiale. Pe lângă starea civilă legală, cetăţenii vor fi întrebaţi şi care este starea civilă „de fapt”, adică dacă trăiesc într-o uniune consensuală. Persoanele sub 15 ani nu vor fi trecute ca făcând parte dintr-o uniune consensuală, chiar dacă ele vor declara asta.

În cazul în care faceţi parte dintr-o uniune consensuală, trebuie să menţionaţi şi anul în care aceasta a început. Cetăţenii vor mai fi întrebaţi dacă au locuit în altă ţară, care este motivul pentru care au făcut asta şi ce reşedinţe a mai avut în trecut. O altă întrebare este „Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine„. De asemenea, cetăţenii trebuie să spună şi cărei religii aparţin. Opţiunea „nu aparţin niciunei religii” nu este trecută în formular, însă persoana recenzată poate declara că este de religie ateu. O altă întrebare este dacă persoana foloseşte internetul. Un alt capitol se referă la „dificultăţile pe care persoana le are în activităţile zilnice„. Dificultăţile trecute în formular sunt cele de vedere (trebuie declarate chiar dacă ele sunt corectate prin ochelari sau lentile de contact), de auz (chiar dacă sunt corectate printr-un aparat), de comunicare sau de îngrijire proprie (dacă persoana se poate îmbrăca sau spăla singură). În cazul în care aceste dificultăţi există, trebuie menţionată şi cauza. Cei care au rude plecate în străinătate trebuie să răspundă în locul lor, furnizând numele, codul numeric personal, dacă sunt sau nu angajaţi în ţara de reşedinţă şi dacă trimit bani în ţară şi cu ce frecvenţă.

Volumul de inregistrare al recensamantului este apreciat la 21,5 milioane de persoane, cinci milioane de cladiri in care se afla locuinte, 8,2 milioane de locuinte si 7,5 milioane de gospodarii ale populatiei.
Presedintele INS a afirmat ca informatiile rezultate in urma recensamantului vor fi utilizate in directii precum situatia demografica, forta de munca disponibila la nivel national, somajul, informatii privind conditiile de locuit, nivelul de dezvoltare locala si regionala, migratia.

Persoanele aflate pe teritoriul Romaniei si care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitate in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011.

Presedintele INS a precizat ca datele sunt inregistrate pe libera declaratie si sunt confidentiale. Recenzorii vor avea o legitimatie si o geanta speciala, nu vor solicita niciun fel de document cetatenilor recenzati.

15 comentarii

anna 11-10-2011 - 19:06

intrebari idoate,idioate,idioate…daca vreuna din rudele plecate NU VREA sa apara in acest recensamant???

Dann 11-10-2011 - 19:47

Mai tare ca cel facut de Secu! Evoluam…

gicu 11-10-2011 - 21:09

21,5mil..in capul lor..or sa fie multi de isi bat joc de ei..

kim jong 11-10-2011 - 22:17

preşedintele recensănintului are dezabilitaţi de comunicare sunt curios daca le va declara.

un crestin 12-10-2011 - 05:22

Atentie mare la recenzori !
La 50 lei/zi se vor prezenta in primul rand cetateni de onoare cu butoane a la Giurgiu.

Ciu Huhu 12-10-2011 - 18:01

Din moment ce sintem obligati sa dam codul numeric personal NU MAI EXISTA CONFIDENTIALITATE!

paul 12-10-2011 - 21:47

ESTE TOTAL ANORMAL CE INTREBARI AU BAGAT NU SUNT ZDRAVENI LA CAP ASTAIA
NE FURA IDENTITATILE TOTI HOTII NEMERNICI,CE HAL DE INTREBARI SUNT ASTEA
FITI SERIOSI CA NICAIERI NU SE DAU ASEMENEA DATE,LA NEICA NIMENI ASTIA ANGAJATI TEMPORAR PT RECENSAMANT
POLITIA CE FACE
NU AU EI TOATE DATELE
FERITI-VA DE ACETE INTREBARI FRATILOR NU RASPUNDETI LA ELE
VA TREZITI ARESTATI PRIN LUME,SUNT TOTAL INCONSTIENTI ASTIA CU ins UL LOR CU TOT,ANORMALE INTREBARI

MIKI 12-10-2011 - 21:52

mai nene Virgil asa stii matale sa faci un formular cu intrebari,esti normal la cap!cine ne garanteaza confidentialitatea acestor formulare cine le plimba si pe unde?????????????????????fff multe intrebari total nefiresti
si amenda…………………..pt ce sa dati amenda ca nu vreau sa-ti dau DATELE MELE PERSOANALE SI CONFIDENTIALE CA ESTI AMTELE DIR LA INS,
PLECA NENE DE AICI CA NU SUNT TOTI CHIAR PROSTI
SA VEDEM PE CE BAZA MA AMENDEZI CA NU VREAU SA-TI RASPUND SI SA-TI DAU CNP UL MEU
HAI SICTIR CU VOI CU TOTII

liliana 12-10-2011 - 21:57

Doamne fereste,ce hal de intrebari sunt astea domnilor
chiar va bateti joc de oameni?unde este confidentialitatea?cine ne garanteaza???????sunteti total neprofesionisti luati datele de la politie,ce vecini si ce preot poate zice orice ,orice?sunteti normali la cap????????????
doamne fereste si pe ce sa dati amenta pe prostia voastra poate

Vlad 12-10-2011 - 22:24

Culmea recensamantului va fi atunci cand Adrian Nastase, conform fomularului, va fi intrebat daca are termopane la locuintza.

Ciu Huhu 13-10-2011 - 08:35

Culmea recensamintului e cind Basescu va fi rugat sa confirme ca nu a luat milioane dupa flota data pe nimic si nu si-a facut cadou casa aia din Buc. Mihaileanu, atunci cind era primar al Buc., ca nu e multimilionar in euro cu un salariu de bugetar…!

Giorgyo 13-10-2011 - 16:04

Este foaarte simplu de inteles de ce se cere recansamantul…prin decriptarea Evangheliei de catre putini oameni de pe Pamant se stie ca la sfars. an 2018, se incheie Mantuirea crestinilor de pe planeta,recunoscuta in CER de Dumnezeu,iar sistemul de opresiune a Elitei Globale(antihrist) trebuie sa stie cu cati crestini vor „lupta”,si in raport de „averile” amaraestenilor mondiali,cum sa-i puna la saracia viitorului Lagar planetar… Intai vine Fiara primara,3,5 ani la putere,apoi cu a 2-a Fiara se vor pune microcipurile tuturor…sa fie sub dominatie…Inca ceva si sa nu uitati Oamenilor planetari: Babilonul , ( SUA+UE),au 7 Danieli care-i invata taina Evangheliei…tocmai de aceea se g r a b e s c globalistii cu Recensamantul.

BULA 16-10-2011 - 06:00

Ce tot o ametesti cu „antihristul”, cu „fiara”, cu Evanglelia, etc ? Spune domnule clar ca este o urzeala evreiasca, izvorata din miturile si dorinta evreilor de a stapani intreaga lume. Asta li se baga in cap de mititei, de catre preotii lor. Religia evreilor este indreptata impotriva celorlalte popoare. Sunt mai fascisti decat fascistii. Se cred superiori si indreptatiti sa conduca lumea.

marlen 15-10-2011 - 23:14

Vad ca presa se leaga doar de intrebarile stupide de la recensamant si lasa sa treaca neobservat urmatorul articol din HG 1502/2009 modoficata prin HG 922/2011 – art. 16, alin. 2: „dupa terminarea prelucrarii si validarii datelor, toate chestionarele care contin date cu caracter personal sunt predate operatorilor economici specializati, in conditii care sa asigure confidentialitatea datelor, pentru distrugere”. Daca tot suntem obligati sa ne dam cnp-ul – alta idiotenie – nu trebuie sa stim mancar pe mana caror operatori economici vor ajunge datele noastre, care numai confidentiale nu raman…

Cine ne garanteaza ca acei operatori nu vor pastra datele noastre si le vor face distruse doar pe hartie???? Garanteaza statul sau guvernul care din 2008 incoa numai in minciuni a tinut-o??? Institutul de statisitica stie pentru fiecare luna, an cati suntem exact si fara nici un recensamant…doar de-asta exista evidenta populatiei, starea civila unde se inregistreaza nasterile si decesele…

Sau cine il opreste pe recenzor sa nu opreasca pentru el niste date pe care sa le dea unor butoane?????

Si apoi de ce trebuie sa le spun ce dificultati am??? Vine statul si imi da mai multa sanatate sau banii care se strang din asigurarile de sanatate vor fi dati toti la sanatate???? Ma-ndoiesc….daca recensamantul se face pentru un scop statistic atunci sa nu se ceara cnp-ul si adresa….e de ajuns ca date de identificare numele si localitatea de unde sunt…

urbos 16-10-2011 - 02:45

Iti garanteaza Turcescu, Cartianu, Mircea Marean, CartarAscu, Plesu…d-astia. Si Rolandu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult