Acasa Actualitate-InternaSocial Recensământ de probă în luna mai

Recensământ de probă în luna mai

scris de M.A.
3 afisari

Un recensământ de probă se va desfăşura în perioada 7-16 mai 2011, în vederea verificării măsurilor organizatorice privind recensământul populaţiei şi locuinţelor, care se va efectua, pe întregul teritoriu al României, în intervalul 22-31 octombrie 2011, informează MAI.

recensamant

Organizarea şi efectuarea recensământului se realizează sub aspect tehnico-metodologic de către Institutul Naţional de Statistică, sub coordonarea şi controlul Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, din componenţa căreia fac parte preşedintele, cinci vicepreşedinţi, un secretar şi 11 membri.

În vederea desfăşurării recensământului de probă, în fiecare judeţ se vor organiza şase sectoare de recensământ, astfel:

-trei în municipiul reşedinţă de judeţ;

-trei sectoare în mediul rural, astfel: 1 sector în localitatea de reşedinţă a unei comune, un sector într-o localitate componentă a unei comune care are reţea stradală şi 1 sector într-o localitate componentă a unei comune care nu are reţea stradală;

-trei sectoare de recensământ pentru fiecare sector al municipiului Bucureşti.

Un sector de recensământ este constituit, în medie din 100 locuinţe şi circa 300 de persoane. Recensământul de probă se va desfăşura în 261 de sectoare de recensământ teritoriale şi în 21 de unităţi cu spaţii colective de locuit din unele judeţe.

Preşedintele Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor este ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Constantin Igaş, iar vicepreşedinţi Vergil Voineagu – preşedintele Institutului Naţional de Statistică şi Gheorghe Emacu – Secretar de Stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult