Acasa Actualitate-InternaSocial Recomandările medicilor pentru perioada sărbătorilor

Recomandările medicilor pentru perioada sărbătorilor

scris de D.S.S.
5 afisari

Medicii au emis o serie de recomandări pentru populaţie pentru perioada Sărbătorilor. Recomandările se referă la consumul de alimente şi de alcool, dar şi la expunerea la frig.

Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind expunerea la frig, dar şi referitor la consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

„Astfel, având în vedere preocuparea MS pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire; carnea şi preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.
În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate (căciuli, mănuşi, fulere, îmbrăcăminte corespunzătoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinut de alcool.

2 comentarii

ciufulici 25-12-2012 - 20:21

Recomandare pentru perioada sărbătorilor – Paharul se duce la gura. Hâc!

Cercul 25-12-2012 - 20:59

Recomandare: conteaza hardware-ul personal. Daca toata viata ai umblat prin spitale, abtine-te de la bautura si americanizeaza-te(mananca curcan nu porc).
Bosorogii care nu se pot tine pe picioare si au baut orice in doua cu apa sa nu chefuiasca. Mosnegii zdraveni care au ajuns la spital numai din cauza luptelor cu pumnii sa bea chiar si vodka.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult