Acasa Actualitate-InternaSocial Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele caniculare

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele caniculare

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ministerul Sanatatii (MS) a solicitat, vineri, directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta şi unitatilor de primiri urgente reactivarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare. Intr-o videoconferinta cu personalul care activeaza in serviciile de urgenta, doctorul Raed Arafat a cerut masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada, informeaza, vineri, MS.


Oficialul MS a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in creştere. Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, şcoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate şi marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui populatiei apa şi ceai, precizeaza MS, citat de Mediafax.  Ministerul Sanatatii solicita autoritatilor locale evitarea instalarii de corturi in strada pentru acordarea de asistenta medicala sau distributia de apa. Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor şi sa evite, pe cât posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 şi 18.00, sa consume multe lichide, fructe şi legume şi sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult