Acasa Actualitate-InternaSocial Record de temperatura scǎzutǎ ȋn 2014 la Miercurea Ciuc

Record de temperatura scǎzutǎ ȋn 2014 la Miercurea Ciuc

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, ȋn dimineața de sȃmbǎtǎ, 1 februarie, la Miercurea Ciuc, unde au fost semnalate minus 23,6 grade Celsius.

Record de temperatura scǎzutǎ ȋn 2014 la Miercurea Ciuc (foto:dutill.com)

Meteorologul Lajos Krisztina de la staţia meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat, potrivit mediafax, că minima acestei ierni în Harghita, de minus 23,6 grade Celsius, a fost consemnată după ora 4 şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de aproape două ore, după care s-a instalat ceaţa şi valorile termice au început să urce foarte uşor. Temperaturi deosebit de scăzute s-au înregistrat şi la Joseni, unde minima dimineţii a fost de minus 20,5 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 17,3 grade, iar la Bucin meteorlogii au măsurat o valoare termică minimă de minus 7,4 grade Celsius.

Singura minimă pozitivă în Harghita, de 0,3 grade Celsius, a fost consemnată sâmbătă dimineaţă la staţia meteorologică din Odorheiu Secuiesc. Meteorologul Lidia Gheorghieş de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat că temperatura minimă înregistrată la Miercurea Ciuc sâmbătă dimineaţă a fost cea mai scăzută din ţară şi din acest sezon.

Potrivit acesteia, în zona depresionară din estul Transilvaniei vremea se menţine la fel de geroasă, cu temperaturi similare, „posibil uşor mai scăzute duminică dimineaţă decât cele de astăzi”, în special noaptea şi dimineaţa, presiunea atmosferică este ridicată, ceea ce înseamnă că precipitaţiile vor lipsi, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, unde va spulbera zăpada.

Ninsorile s-au oprit în Harghita, cel mai consistent strat de zăpadă din judeţ, de 55 de centimetri, fiind la Bucin, în timp ce la Miercurea Ciuc statul depus măsoară 34 de centimetri, iar la Joseni 28 de centimetri. Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1987 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult