Acasa Actualitate-InternaSocial Rectorii de partid care trebuie să opteze

Rectorii de partid care trebuie să opteze

scris de C.P.
5 afisari

Intrarea în vigoare a Legii educaţiei îi obligă pe cei patru rectori parlamentari Nicolae Robu, Ecaterina Andronescu, Şefan Drăgulescu şi Florian Popa să opteze în cel mult o lună pentru una dintre funcţii.

Ecaterina Andronescu ar trebui sa aleagaRudele lor,care conduc instituţiile de învăţămnt superior, decid şi ele cine rămâne şef.

Noua Lege a educaţiei, publicată în Monitorul Oficial din 10 ianuarie, are termen de intrare în vigoare 30 de zile de la publicare. Astfel, prevederile Legii educaţiei ar urma să fie aplicate începând de miercuri, 9 februarie.

După intrarea în vigoare a legii, rectorii incompatibili au la dipoziţie 30 de zile pentru a alege funcţia în care vor să rămână.

Aceasta înseamnă că Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara, Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Şefan Drăgulescu, rectorul UMF Timişoara şi Florian Popa, rectorul UMF „Carol Davila” Bucureşti, care sunt şi parlamentari, trebuie să opteze în maxim o lună, respectiv până în martie, pentru una dintre funcţii.

„Persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului. Funcţia de rector este incompatibilă cu deţinerea de funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, pe perioada exercitării mandatului”, potrivit Legii educaţiei.

Persoanele care ocupă funcţii de conducere sau de demnitate publică le pot însă cumula cu funcţiile didactice sau de cercetare.

3 comentarii

Liviu 08-02-2011 - 21:25

Mda … Interesanta asocierea dintre Politehnici si universitatile de medicina si farmacie ! Pare ca in aceste 2 zone a fost nenorocirea cea mai mare !!! Daca la Politehnica mai merge cum mai merge, ca oricum „inginerii” facuti in ultimii 15 ani pe banda nu pot fi folositi nici macar ca maistri intr-o intreprindere, in cazul medicilor treaba-i mai nasoala ca odata cu plecarea medicilor facuti cum trebuie o sa acceada in bunul spirit romanesc tot felul de loaze in sistemul medical si daca vor lucra ca asistenti si tot va fi nasol … Coroborat si cu „subfinantarea” contului de pensii de stat se pare ca cei care vor iesi la pensie peste 10-20 de ani nu vor mai apuca mare lucru !

Dar revenind la subiect, numai plecarea nu este de ajuns … Trebuie mers „pana la regina”, ca in cazul vamesilor de acum ! Ma tem ca nu numai ca nu se va intampla mai nimic dar nici macar acesti rectori nu vor pleca. Nenorocirea se va perpetua in continuare si curatarea sistemului universitar se va face in foarte multi ani … Daca se va mai putea face vreodata ca astia de vor trebui sa plece au facut deja pui, si-au lasat odraslele, nevestele, concubinii si amanti in sistem ! Cei care au profitat pana acum, care au lins la greu ca sa le fie mai bine, ii vor apara si vor tine cu dintii de privilegiile capatate ilegal si nemeritat. Curatarea trebuie neaparat facuta din afara, pe baza unor criterii clare si simple. Dar nu se va face …

L. Popescu 09-02-2011 - 05:52

Se va tine seama si de rudele pensionate ? Multi universitari si-au adus copiii „la catedra”, dupa care au iesit la pensie. Deci nu mai apar pe schema. Copiii sunt slab pregatiti, insa cu doctorate si cu mii de acte la dosar. Absolventii bine pregatiti au luat drumul strainatatii. Si ca sa le faca viata mai usoara odraslelor lor, domnii universitari au mai angajat numai mediocritati.

Liviu 09-02-2011 - 10:21

Domnule Popescu, sa nu uitam un lucru foarte important: basinosii si-au adus rubedeniile si amantele „in sistem” sustinuti de colectivele de acolo … La doctorisirea si punerea lor pe post au contribuit prin diverse comitete si comitii tot felul de neica nimeni, nonvalori care la randul lor au acces in sistem prin diverse derogari si au ramas datori. Invatamantul universitar este pur si simplu compromis prin nonvalorile care sunt la catedra … Din nefericire mult prea multi care au avut cat de cat o valoare pe vremea lui Ceausescu si-au gasit „implinirea” acum in cacapitalism dandu-si arama pe fata prin manarelile si invartelile care le-au facut in vederea imbogatirii cu orice pret !

Asa ca daca ar fi sa se faca cat de cat curatenie atunci nu ar trebui sa se opreasca numai la basinosii care nu sunt utili decat la invarteli, ci ar trebui sa se mearga mai adanc si sa se umble si pe la colaborationisti ! Basinosii esalonului doi se pot identifica foarte usor si daca nu vor fi dati de tot afara din sistem macar sa fie pusi la locurile lor reale … Este absolut necesar sa se rejudece niste grade sau titluri care s-au dat ilegal si imoral. In primul rand toti aia care au avut derogari trebuie declasati si sa li se retraga titlurile si gradele cu tot cu banii care i-au luat ilegal pana acum, iar la „efort” sa participe si aia de au dat derogarile respective si comisiile care au aprobat. Este atat de simplu sa se descopere nonvalorile incat iti dai seama de imensitatea imoralitatii si a relei vointe a alora care le protejeaza in ideea de a-i folosi in scopuri proprii !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult