Acasa Actualitate-InternaSocial Referendum BAC 2013. Elevii bucureşteni nu vor schimbare

Referendum BAC 2013. Elevii bucureşteni nu vor schimbare

scris de A.B.
7 afisari

Elevii din Bucureşti vor păstrarea actualei formule de desfăşurare a bacalaureatului, potrivit votului informal exprimat la o întâlnire de consultări pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

bac

foto: infobraila.ro

La întâlnirea desfăşurată miercuri seară la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, au participat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, şi alţi reprezentanţi ai ministerului, care au discutat despre introducerea bacalureatului diferenţiat cu peste 100 de elevi. Elevii au spus că nu doresc bacalaureat diferenţiat de anul viitor, optând pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a examenului. Aceasta a fost prima rundă de consultări cu elevii de clasa a XI-a pe tema desfăşurării examenului de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor ministerului, până în 30 iunie 2012, va avea loc administrarea şi completarea la nivel naţional a unui chestionar pe acest subiect, analiza-interpretarea răspunsurilor şi stabilirea concluziilor. Potrivit Legii educaţiei, adoptată în mandatul ministrului Daniel Funeriu, bacalaureatul diferenţiat ar urma să intre în vigoare din 2016, adică începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şolar 2012-2013. Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au cerut USL, printr-o scrisoare deschisă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta rezultatele dezastruoase de anul trecut.

„Reglementarea vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor, ale părinţilor acestora şi ale cadrelor didactice, care au militat pentru susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ”, s-a arătat într-o scrisoare deschisă adresată USL şi preşedinţilor PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, de liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei „Spiru Haret” şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN). Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este pertinentă, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ. Pop a subliniat că propunerea de introducere a bacalaureatului diferenţiat din 2013, şi nu din 2016, aşa cum prevede Legea educaţiei naţionale, va fi discutată la nivelul guvernului, urmând să fie şi „dezbateri serioase cu elevii” pe acest subiect. Fostul ministru Daniel Funeriu a spus că introducerea bacalaureatului diferenţiat încă de anul viitor este o eroare majoră, întrucât elevii nu sunt pregătiţi pentru această schimbare. Cu ceva timp îi urma, Pop a anunţat că intenţionează să facă un referendum în randul elevilor pentru a vedea dacă aceştia sunt sau nu de acord cu schimbarea bacalaureatului.

2 comentarii

BULA 15-06-2012 - 08:00

Elevii bucuresteni sunt niste puturosi ce s-au invatat sa intre la facultate fara examen. Ei nici nu stiu la ce profil sunt, diploma de facultate sa ia, sa se dea mari cu ea cand se duc la somaj.

Cine plateste comanda muzica. Statul le finanteaza studiile, statul hotaraste cum va fi, in functie de ce zice mediul de afaceri, angajatorii care finanteaza statul.

Draga BULA 17-06-2012 - 14:03

Nu e corect sa anunti din an in an ca mai adaugi ceva la BAC..P.S Nu sunt din Bucuresti 😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult