Acasa Actualitate-InternaSocial Referendum pe 6 octombrie în Bucureşti. Care va fi întrebarea

Referendum pe 6 octombrie în Bucureşti. Care va fi întrebarea

scris de L.M.
3 afisari

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că va propune în CGMB ca bucureştenii să răspundă la referendum la următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?”.

Referendum pe 6 octombrie în Bucureşti. Care va fi întrebarea

Referendum pe 6 octombrie în Bucureşti. Care va fi întrebarea

Sorin Oprescu a spus că la şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi stabilită şi data organizării referendumului local privind eutanasierea câinilor fără stăpân. El a menţionat că referendumul ar trebui organizat în data de 6 octombrie, la 20 de zile de la decizia CGMB.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor comunitari şi va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populaţia”.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat joi că „politicul” face referire la problema câinilor numai în campanie electorală şi a susţinut că legislaţia din domeniul administraţiei „se bate cap în cap”.

„Politicul face referire la problema câinilor numai în campanie electorală. Restul rămâne cu multă ipocrizie. Toate legile care au ieşit s-au bătut cap în cap. Este pentru prima dată şi păcat că a fost nevoie de o tragedie ca să putem să întrebăm populaţia ce doreşte. Până la referendum acţionăm după legile care acţionează acum şi venim şi ne facem datoria în mai mare măsură decât ne-am făcut-o până acum referindu-ne la sterilizare”, a spus edilul, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă se va descentraliza serviciul de prindere al câinilor către primăriile de sector, Oprescu a spus că acest lucru se va face imediat după referendum, în funcţie de cum va decide populaţia.

„Sigur că după aceea, în funcţie de ceea ce va spune populaţia, vom face acest lucru că este în sprijinul cetăţenilor şi este într-o administrare şi mai bună. Dacă populaţia va opta pentru sterilizare şi adăpost, atunci primăriile de sector se apucă şi fac adăposturi. Dacă bucureştenii vor dori să construim adăposturi, cu toate costurile, cu toate sacrificiile, cu tot timpul care trece şi nu iartă, aşa am să fac. Dacă bucureştenii vor hotărî conform acestei întrebări că da, aşa trebuie făcut, aşa vom face”, a spus primarul general.

Primarul a precizat că până la organizarea referendumului câinii vor fi strânşi de pe străzi. „Până la referendum ne vedem de treabă şi îi strângem de pe stradă, aşa cum v-am spus, cu alte capacităţi mărite faţă de ce am avut la dispoziţie”, a explicat primarul Oprescu.

1 comentariu

CONGO 06-09-2013 - 01:29

DAR CU AMERICANII V-ATI CONSULTAT?

Daca tot sunt pusi pe hartza, de ce sa se ingroape in Siria pe ani si ani?
Le incredintam cainii, sa-i scoata de barba din barloguri, sa ii numere si catalogheze, si apoi cand avem situatia clara, mergem la referendum.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult