Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Regele Cioabă a fost operat în Turcia. Florin Cioabă are nevoie de sânge

UPDATE – Regele Cioabă a fost operat în Turcia. Florin Cioabă are nevoie de sânge

scris de C.P.
17 afisari

UPDATE, ora 14,15  – Regele Cioabă a ieşit din comă, însă medicii sunt în continuare rezervaţi cu privire la evoluţia stării sale de sănătate, după operaţia suferită aseară, în timpul căreia a suferit alte patru atacuri de cord.

În faţa spitalului din Antalya, rudele şi susţinătorii s-au mobilizat pentru a face rost de donatori. Florin Cioabă are nevoie de sânge. Dacă în cele din urmă îşi va reveni, el va putea fi transportat la Spitalul Floreasca din Capitală cu o aeronavă trimisă de ministerul Sănătăţii.
La spitalul din Antalya unde este internat Florin Cioabă au ajuns rude şi membri ai comunităţii romilor turce. La intrarea în spital, romii stau cu afişe în mână, prin care cer sânge pentru Cioabă. Deocamdată, autorităţile turce au luat măsuri pentru a stăpâni valul de vizitatori.

Dorin Cioabă a spus sâmbătă, pentru Mediafax, că tatăl său se simte „mai bine” după intervenţia făcută vineri, care a fost una „salvatoare”. În urma operaţiei, Florin Cioabă are nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat apropiaţi ai familiei.

Medicii de la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat, vineri seară, lui Florin Cioabă, aflat în stare gravă după ce a suferit mai multe infarcte, un dispozitiv de asistare circulatorie. Acest dispozitiv îi va ajuta inima să pompeze sânge.

Procedura a  durat aproximativ patru ore şi a fost extrem de riscantă, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate familiei. Medicii sunt rezervaţi asupra stării de sănătate a lui Florin Cioabă, precizând că următoarele 48 de ore sunt decisive.

Potrivit aceloraşi surse, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Florin Cioabă, ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei, au declarat anterior aceleaşi surse. Mutarea a fost făcută deoarece spitalul Akdeniz Üniversitesi are un dispozitiv care ajută inima să pompeze sângele.

3 comentarii

ciufulici 17-08-2013 - 10:43

Atunci hotarat este asa!

Adi 17-08-2013 - 10:50

Nu e pentru voturi. Acum se impart salbele, ghiulurile si dintii de aur. O sa-l vedeti voi pe Base cu colanul regal si o proteza aurie!

HUMOR NEGRU 17-08-2013 - 12:56

O CIOARA MAI PUTIN PE CREANGA ROMANIEI , NU E NICI O PIERDERE DECAT PENTRU VOTURILE SMENUITE PENTRU EBA LA ANUL SI SALBELE DE AUR JEFUITE DE TIGANI PRIN OCCIDENT SI PLASATE LUI TRAIAN BASESCU , BISNITARUL ROMANIEI.
BISNITARI DIN TOATE TARILE UNITI-VA !!!
RETELELE DE CERSETORI SI TIGANI HOTI DIN OCCIDENT , DECARTEAZA PRIN BULIBASUL LOR CIOABA LA BULIBASUL COLONIEI ROMANIA, GUVERNATORUL TRAIAN BASESCU. HAOLEU CE SE FACE BISNITARUL FARA SPAGI ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult