Acasa Actualitate-InternaSocial Retailul care ne îmbolnăveşte. Doamna Cora, ne-aţi înşelat aşteptările

Retailul care ne îmbolnăveşte. Doamna Cora, ne-aţi înşelat aşteptările

scris de Doru Dragomir
13 afisari

Marile lanţuri de retail au adus un aer occidental în comerţul din România. Dar produsele din magazine nu se ridică totdeauna la standardele din Vest, ba uneori chiar pun în pericol sănătatea populaţiei.

coraMai ţineţi minte începutul anilor 2000, când autorităţile făceau controale peste controale micilor comercianţi din pieţe şi de la parterele blocurilor, pe motiv că nu sunt respectate normele de igienă?

Mulţi dintre acei agenţi economici au dispărut de pe piaţă, pentru că nu au putut face faţă concurenţei multinaţionalelor din domeniu, venite în număr mare în toate oraşele din ţară.

Pentru clienţi, noul peisaj comercial se arată îmbietor, cu spaţii mari, amenajate modern, de unde poţi cumpără tot ce ai nevoie pentru acasă. Numai că de multe ori, poleiala designului de firma ascunde o realitate dureroasă.

Doamna Cora, de la o companie cu renumele dumneavoastră nu ne aşteptăm la aşa ceva: produse fără etichete cu termene de valabilitate, ori cu termene de valabilitate expirate. Sau mărfuri pe care nu găsim nicio inscripţie în limba română, astfel că practic omul nici nu ştie ce cumpără.

Că să nu mai vorbim de modalitatea de depozitare – în incinta spaţiului de prelucrare se aflau cărucioare pentru cumpărături folosite pe post de rafturi în care zăceau pui neambalati, alături de peste decongelat.

Iar carnea de lucru rămasă în urmă operaţiilor de tranşare, care în loc să fie pregătită pentru Protan, era pusă în cutii de ambalare a bananelor şi bine „ascunsă” în camera frigorifică, demonstrează o lipsa de profesionalism incredibilă pentru un lanţ de retail cu renume.

Suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi. Printre acestea, şi dreptul de a nu da banii pe produse alimentare care ar putea să ne îmbolnăvească.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult