Acasa Actualitate-InternaSocial Reţete compensate: Facilităţi pentru bolnavii cronici din România

Reţete compensate: Facilităţi pentru bolnavii cronici din România

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Bolnavii cronici din România nu vor mai fi obligaţi să îşi facă programări la medicul de familie pentru a putea obţine reţetele compensate.

medicamente

Marea Britanie. Atentat cu Seroquel XL

În comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii, remis joi de Agerpres, se precizează că această modificare este necesară astfel încât bolnavii cronici care nu reuşesc să se prezinte la cabinetul medicului de familie la o dată programată sau care refuză progrmarea să poată beneficia în continuare de prescripţii medicale în regim compensat. Măsura va fi aplicată după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial. În prezent, în România, unul din cinci români suferă de o boală cronică de lungă durată, acest lucru, plasând România, potrivt unui studiu recent realizat de Econtext, pe penultimul loc în ceea ce priveşte numărul de bolnavi cronici din statele membre ale Uniunii Europene.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a adăugat că: „Purtăm discuţii pentru creşterea valorii punctului per capita la medicii de familie, în limitele bugetare”. Punctul per capita este un abonament, similar celui din sistemul medical privat, achitat însă de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, și nu direct de către pacient, cabinetelor de medicina familiei. În prezent acesta are valoarea de 4.5 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult