Acasa Actualitate-InternaSocial Rezidentiat 2015. Clasificarea finala a candidatilor

Rezidentiat 2015. Clasificarea finala a candidatilor

scris de Z.V.
99 afisari

Un număr de 5.777 de tineri medici susțin concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, informează Ministerul Sănătății.

rezidentiatLa fel ca în anii trecuți, concursul se desfășoară descentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Potrivit MS, în sesiunea din 2015, absolvenții universităților de medicină, medicină dentară și farmacie concurează pe un număr de 3.388 de locuri și posturi pentru medicină, 263 locuri și posturi pentru medicină dentară, precum și 152 de locuri și posturi pentru farmacie.

Din cei 5.777 de tineri medici care s-au înscris la concursul de Rezidențiat anul acesta, 4.302 au optat pentru domeniul medicină, 1.066 pentru domeniul medicină dentară și 409 pentru farmacie.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Tematica de concurs și bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014, precizează MS.

VEZI AICI Clasificarea finala a candidatilor. Rezidentiat 2015

Rezidentiat la UMF Bucuresti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult