Acasa Actualitate-InternaSocial REZULTATE BAC 2012. Cine sunt elevii care au luat 10 pe linie

REZULTATE BAC 2012. Cine sunt elevii care au luat 10 pe linie

scris de D.S.S.
77 afisari

Afisarea rezultatelor la examenul de BACALAUREAT 2012 a scos la iveală dezastrul produs si anul acesta la examenul de BAC 2012. Zeci de mii de elevi nu au reuşit să promoveze examenul de BACALAUREAT 2012.

REZULTATE BAC 2012

Cu toate acestea, există un număr de 67 de elevi care au reuşit să promoveze BACALAUREAT-ul 2012 cu nota 10 pe linie. La polul opus sunt situaţii unde la unele licee niciun elev nu a promovat examenul de BAC 2012.

VEZI AICI REZULTATELE PE ŢARĂ LA BACALAUREAT 2012

Două instituţii de învăţământ din judeţul Mehedinţi, Grupul şcolar agricol ‘Tudor Vladimirescu’ din localitatea Şimian şi Colegiul tehnic de transport auto din Drobeta Turnu Severin, au înregistrat în sesiunea de vară a Bacalaureatului promovabilitate zero şi respectiv 0,5%.

Niciunul dintre absolvenţii Liceului Teoretic din comuna hunedoreană Ghelari nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat din acest an, în condiţiile în care media de promovabilitate în judeţul Hunedoara este de 36,99 %, potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Hunedoara, centralizate duminică, înainte de depunerea contestaţiilor.Procentul de promovabilitate la Bacalaureat este, în această sesiune, în Caraş-Severin, de 30,25%, faţă de 26,22%, cât a fost anul trecut în aceeaşi sesiune, după depunerea contestaţiilor. În şase unităţi şcolare promovabilitatea a fost de zero la sută, iar în alte cinci unităţi şcolare promovabilitatea este sub cinci procente. Totodată, în Caraş-Severin nu s-a obţinut nicio medie de zece, la acest examen.

Niciun elev de la Grupul şcolar agricol Tărtăşeşti nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat din acest an, rata de promovabilitate de la nivelul judeţului Dâmboviţa fiind de 38,71%.

VEZI AICI  LISTA CU ELEVII CARE AU REUSIT SA IA 10 PE LINIE LA BACALAUREAT 2012

12 comentarii

BULA 08-07-2012 - 17:43

Ia sa vedeti dumneavoastra cu ce medii au absolvit elevii astia care au picat bac-ul. Daca ar fi fost de 5, am fi acceptat esecul la bac, dar precis erau peste 8. Concluzia e ca profesorii de la scolile respective au umflat notele si trebuie sa raspunda pentru asta. Si-au batut joc de elevi si de familiile acestora, dar si banii statului roman.

Romina 08-07-2012 - 23:24

Scuza-ma domnul „Bula”, dar eu sunt la cel mai bun liceu din Timisoara. Si foarte greu se obtine nota 10. Ani de zile am fost mereu printre primii 10 din clasa(medii peste 9,70) si m-am straduit mult. Mi-am calculat punctajul dupa barem: matematica 8,80 , biologie 8,70 si romana 8,30. Dimineata, intru pe site-ul scolii si aflu mate: 5,80 romana: 5,15 si biologie: 5,60. Maine ma duc si fac contestatie si o sa-ti scriu notele finale. Eu nu sunt de nota 5.
Profesorii, colegii toti sunt socati: de unde 5?!
Asa ca nu te baga singur in seama cand nu stii despre ce e vorba. Si nu sunt singura care sunt subestimata. Tu faci asta numa ca sa te afli in treaba(ca de-aia ai si ID-ul ala, nu?)
Doar pentru ca tu nu stii, asta nu inseamna ca nu exista si exceptii.
Mie toti imi spun ca sunt geniu. Chiar si testele alea de IQ si toate cele. Si atunci de unde o aparut 5? E imposibil.
Profesorii din comisia de corectare sunt profesori care au mediile sub nota 5, la examenele de evaluare. Si vine un profesor cu media de absolvire 3,20 si imi spune mie(tanara de nota 9) ca merit 5?!
Esti umflat tu cu pompa. Loga, Banatean, Shakespeare si Calderon sunt liceele cele mai bune din Timisoara. La ele profesorii sunt foarte stricti. Chiar daca esti de 10 iti da 9 ca sa inveti mai mult si mai mult. Si tu imi spui mie ca am mediile puse aiurea. Dute si vezi-ti de treaba si nu comenta aiurea despre lucruri pe care nu le stii.

Liviu 09-07-2012 - 01:03

Romino, cel putin nota de la romana (gramatica) reflecta realitatea … „Dute” se scrie „Du-te” ! Dar esti tinerica si ti se poate ierta mai ales ca d-nul Bula are copii de varsta ta si stie foarte bine cum stau lucrurile … Chestiunile cu IQ-ul si „genialitatea” ta ia(liniuta)le deocamdata ca pe o incurajare ! Faptul ca esti „la cel mai bun liceu din Timisoara” nu inseamna ca esti un geniu implicit … Profesorii corectori nu sunt dintre cei cu „media de absolvire 3,20” (aceia sunt cei din generatiile „geniale” ale voastre !!!) ci sunt dintre cei adevarati ! SI nu sunt nici dintre cei care „daca esti de 10 iti daU 9 ca sa inveti mai mult si mai mult” (inca o scapare gramaticala nepermisa pentru un elev de nota 10 !) … Eu zic sa pui incetisor picioarele pe pamant, sa simti in sfarsit realitatea REALA, sa simti atractia gravitationala si daca vreodata, absolut intamplator, o sa-ti cada vreun mar in cap si nu o para-n gura, de abia atunci sa mai vii si sa mai comentezi pe acest forum ! SUCCESURI !!!

P.S. Era sa uit, poate totusi, la contestatie, acei profesori corectori isi vor mentine profesionalismul si nu vor fi influentati de noile „idei” si „ordine” care se dau in acest context neferict dar al naibii de adevarat !

Liviu 09-07-2012 - 01:13

Domnule MDL, in aceasta situatie se ajunge lasand lucrurile dupa cum scrieti ca ar trebui sa se mai lase … Ati primit ceea ce meritati gandind „partinic” ! Acesti „copii” nu numai ca sunt distrusi inainte de vreme insa prin simpla lor existenta produc distrugeri si alterari in continuare in sistem … Daca nu taiem coada nenorocirii de la radacina atunci se vor tot naste (cu) cozi care se vor crede genii si in consecinta alte si alte frustrari (care mai de care mai nereale) vor intra in sistemul suprasaturat deja ! Coada nu trebuie taiata maine sau la urmatoarele alegeri (oricare ar fi acelea) ci trebuia taiata ieri sau cel mai sigur acum 22 de ani !!!

BULA 09-07-2012 - 07:36

Domnule, dumneata nu esti bun de parinte si nici de profesor. Daca ai avea un copil pe care il dai la scoala si profii de acolo isi bat joc de el, dandu-i note de la 8 in sus, cand el nu stie nici de 5, ti-ar conveni ? Pai daca nivelul de pregatire al claselor s-a degradat atat de mult incat aia care sunt de nota 4 isi imagineaza ca sunt de fapt de nota 10, nu iti dai seama la ce s-a ajuns prin aceasta umflare a notelor ? Dumneata ai urmarit sa vezi ce note se iau la concursurile locale si la olimpiade (la mate de exemplu) ? Punctajul obtinut de elevi cu greu sare de jumatate din cel maxim, la cativa elevi din tot judetul, iar cei mai muti au note ca acum la bac, pentru ca se corecteaza pe real.
Sa nu mai dam vina pe elevi, ci pe sistemul de invatamant. Daca s-ar da examen de admitere la licee, ca pe vremuri, nici n-ar intra acolo toti retardatii. Acum se intra si cu media sub 5. De ce sa se dea diplome la toata lumea, cand se poate urma si o scoala profesionala ?
Lucrurile trebuie indreptate treptat, nu dand cu parul intr-o generatie intreaga, dupa ce peste 15 ani s-au dat diplome de facultate la analfabeti. Si sa se dea in aia care trebuie, in slujbasii sistemului de invatamant, nu in copiii de care si-au batut ei joc.

Dumneata cum vezi treaba asta, ca nici pana acum nu s-au dat datele in privinta testarilor de la inceputul anului trecut ? Stii ca majoritatea elevilor care aveau in cataloage 9 si 10, la testare au luat sub 5 ? Au fost sanctionati profesorii care au notat incorect ? Trebuia sa-i zboare din invatamant pe toti. Nu este acceptabila diferenta mai mare de un punct.

Liviu 09-07-2012 - 12:33

Domnule MDL, cat de buni suntem fiecare dintre noi in pozitiile care le avem sa lasam viata sa o spuna … Daca as fi profesor de exemplu, asa cum sunteti d-tra, si as constata ca baiatul meu ia note mult mai mari decat cunostintele care le are in mod real (situatie pe care un profesor o poate recunoaste simplu si din pripa) atunci as face cateva lucruri simple si firesti:
1) i-as explica copilului ca valoarea lui reala este cu cele 3-4 puncte mai putin decat ce scrie in carnet;
2) totodata, dupa un chestionar simplu (ca invariabil raspunsul copiilor este ca si colegii lor invata cam la fel !), i-as spune ca si colegii sai se gasesc de asemenea pe un palier mai sus sau mai jos decat al sau dar coborat general cu cele 3-4 puncte;
3) as cauta sa-l determin cumva (e, uite aici este marea problema …) sa ajunga la nota din catalog dar prin acumularea de cunostinte reale si adevarate.

In ceea ce priveste profesorii care dau astfel de note nereale nu cred ca se poate face ceva … Ca in zicerea aceea: „Cu prostul care n-are scoala te lupti putin si ai castigat, insa lupta-i colosala cu prostul care are scoala !”. Am fost domnule la o astfel de invatatoare, foarte „activa”, „motivata” si dornica de a obtine „rezultate” rapide. Am mai povestit pe acest forum dar o mai fac inca o data. Treaba a stat atunci asa: tanara invatatoare (ca ridichile acestea tinere cu putine cunostinte in capatani au energii neconsumate si nebanuite …) a dat o problema gresita la matematica (in pofida „vorbelor” si a ipocriziilor pe care stiu sa le spuna precum ca verifica inainte totul …) si culmea, „elevii” cei mai buni (abonati la ipocrizie si cu parintii carora dansa sarabanda la sedinte si serbari !) au rezolvat acea problema imposibil de rezolvat !!! Am fost si eu la dasna sa o intreb ce se intampla ? Raspunsul ei a fost unul moralizator si exemplificativ: „Uite cum elevii cei mai buni, pregatiti cu asiduitate de mine, au rezolvat problema chiar si asa gresita !!!” Nu a stiut sa-mi spuna cum un copil de clasa a 2-a a fost capabil sa faca presupuneri si ipoteze pe care nici un adult cu 8 clase nu cred ca le putea face …

Sa fii parinte si sa constati ca cele ce le stie copilul tau sunt mult sub notele cu care vine de la scoala SI SA NU SPUI NIMIC ATATIA ANI ni se pare o idiotenie cumplita … Pana la urma ajungem la responsabilii adevarati care sunt parintii ! Interesul lor era sa mearga la acei profesori care au pus boticurile si sa le spuna ca pe ei nu notele mari ii intereseaza ci ca odraslele lor sa fie cat mai educate, sa acumuleze cunostinte cat mai multe in acord cu cele ce se intampla acum in lumea asta, in lumea in care au avut nesansa sa se nasca !

BULA 09-07-2012 - 15:10

Domnule Liviu, este dificil sa faci un copil sa invete serios, chiar daca e inteligent, cand nivelul de la scoala este ZERO (ma refer la colegii de clasa si la cum se fac orele). Sunt copii ascultatori care invata tot ce le pui in fata si daca sunt in clasa de analfabeti. Dar astea sunt exceptii. Ideal este ca scoala sa-l traga pe copil in sus, sa-l oblige sa invete, chiar daca el e mai delasator.
Dar am constatat ca se incepe cu petrecerile organizate de diriginti (excursii, petrecere de sfarsi de an) inca de la clasele mici, din gimnaziu. Ii invata pe copii cu atmosfera de leneveala, cu bauturile si gagicareala. Cand ajung la liceu si incep sa lucreze hormonii, deja se complica treburile rau de tot. O dau pe sex, pe plimbari nesfarsite, numai de carte nu se mai tin. Scoala ii impinge in directia asta, dar si exemple proaste de la colegii de clasa mai bogatani, care dau pereceri nenumarate in decursul anului (isi permit, au vile cu piscina, bani de tocat).

Si modul in care functioneaza societatea ii face pe copii sa nu traga tare. Nu mai exista o scara a valorii, o garantie ca daca te pregatesti bine intr-un domeniu ai viitorul asigurat. Sunt in schimb enorm de multe exemple de indivizi fara pregatire care invart milioane de euro.

Sa va dau un exemplu concret:
Chiar in aceasta perioada particip la practica cu studentii. Am ales cativa care si-au manifestat initial interesul pentru electronica si am inceput sa fac ceva simplu si util (un preamplificator pentru microfon cu electret), ca sa-i atrag spre treburile serioase (dozimetre de radiatii, cu camera de ionizare sau cu tub Geiger, magnetometre, amplificatoare pentru fotometrie, etc). Ideea a fost sa-i invat cum se concepe montajul si cum se face cablajul, cum se monteaza piesele si cum se verifica functionarea.
Initial au fost interesati, dar cand au vazut ca sunt multe etape si trebuie sa acumulezi enorm de multe cunostinte, ca nu se fac banii pocnind din degete, le-a pierit tot elanul. Scoala i-a invatat puturosi, cu copy-paste, cu „teoreli” care se fac stand la masa cu cafeaua in fata si cu banii veniti din munca altora.

BULA 09-07-2012 - 07:47

De la gimnaziu se strica tot. Pai daca elevul se duce la meditatie la profesorul de la clasa, ca sa-si cumpere notele, inclusiv lucrarea de la testarea nationala este corectata de profu caruia i-a marcat banul, normal ca nu se mai invata. Profesorii in cauza, pot sa scoata si 4000 lei pe luna, peste salariu. Asa ca le convine situatia si nu protesteaza. Astia nu vor nici o schimbare. Sunt pline curtile scolilor de masini scumpe, iar profii (unii) traiesc pe picior mare. Meditatiile se faceau pana acum la gimnaziu, din cauza admiterii la liceu pe baza mediei. Multi profi s-au mutat de la liceu la gimnaziu pentru ca era mai rentabil. Iar profii de la liceu s-au invatat cu leneveala si sa umfle notele, ca pe baza lor s-a intrat la facultate. Acum s-au schimbat treburile dar va mai dura pana sa se deznaraveasca.

jan dinu 09-07-2012 - 08:47

Fostul nostru presedinte George Bush a declarat cindva ca
daca absolventii de liceu in majoritate stiu s-a citeasca shi s-a scrie
este un progres ce trebuie apreciat .Referitor la „CURsantii ” romani
care nu au luat diploma la acest examen pot cere ajutorul american
de referintza ca cerintza exagerata de-a invatza aproape ca strica :
O solidaritate a romanilor cu cei de peste ocean ar avea cistig de cauza
shi asha ar limita exigentele atit de apasatoare :
Deci luati la cunostintza voi nindreptatiti ca puteti da in judecata statul
pentru NNNNNN cauze privind netrecerea baremului notarii la examene !
— O revolutie a tinerei generatii trebuie s-a inceapa imediat – !
Numai asha puteti reushi in viatza printr-o lupta impotriva opresiunii
la care sunteti de la sex pina la drogurile care va distras atentia …!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-07-2012 - 11:36

TZutzere ALZhaimer, pe G. Bush nu-l poti pune in ecuatia educatiei, ca pe tine dealtminteri , AMERICAN DREAMS este un concept pe care fiecare il concepe dupa propria stacheta,aproape echivaleaza cu indemnul unui personaj in prag de demiticare accelerata, care va intra in anarele istoriei exact invers pt. ,,,SA traiti -BINE ” Cu exceptia famigliei proprii si a granzilor portokakali ! Cand …realizezi 50milioane de EURO in 2 zile, intr-un bussnes de apartament, s-au nu cobori din PAT fara 50.000 de yeuroi …despre ce discutam , si in special cu unul care nici nu citeste bine , de scris este catastrofal , lass-o TzutzerE !

jan dinu 09-07-2012 - 12:58

ALamare ,ALamare
Stai promtind ochii pe soare …
De-ai ajuns nevazator …
MuhaiaO fara spor !…-:))))
JD-USA

Alex 09-07-2012 - 20:54

Treaba asta cu 67 de elevi cu nota 10 pe linie e unul din cele mai proaste statistici. Din astia 67 de apreciat cu adevarat sunt probabil vreo 20, adica cei care au terminat un profil de matematica-informatica, pentru ca singura proba cu adevarat grea la bacalaureat e matematica. O medie de 9.50 la mate-info e cel putin de doua ori mai greu de obtinut decat la filologie, stiinte sociale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult