Acasa Actualitate-InternaSocial Rezultate BAC 2014 Simulare. VEZI aici ce notă ai luat

Rezultate BAC 2014 Simulare. VEZI aici ce notă ai luat

scris de C.S.
0 afisari

Ministerul Educației Naționale a centralizat datele privind rezultatele probelor susținute în cadrul simulării naționale pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât și pentru elevii clasei a XII-a.

Rezultate BAC 2014 Simulare

Rezultatele probelor susținute în cadrul simulării naționale pentru examenul de Bacalaureat arată că elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situația pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

Ministerul Educației Naționale explică faptul că scopul organizării acestor simulări ale probelor scrise de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât și pentru a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, de a ajuta elevii să își conștientizeze nivelul de pregătire și de a lua măsurile, dacă este cazul, pentru a-și îmbunătăți rezultatul final la examenul de Bacalaureat.

Potrivit comunicatului de presă, noutățile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării și faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel național.

„Subiectele au fost diferențiate, în funcție de filieră, profil și specializare, și au fost realizate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013 pe website-ul www.edu.ro. Elevii clasei a XI-a nu au susținut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susținut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, și nu a XII-a, așa cum se procedează în cadrul examenului național de Bacalaureat”, mai arată sursa.

Ministerul precizează, totodată, că rezultatele obținute la simulările naționale din anul școlar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultate BAC 2014 Simulare. VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult