Acasa Actualitate-InternaSocial Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 – notele pe ţară

Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 – notele pe ţară

scris de Z.V.
45 afisari

Cei peste 160.000 de elevi care au participat la evaluarea naţională 2012 au aflat rezultatele vineri, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Rezultate Evaluare Nationala 2012 potrivit edu.ro

Rezultate Evaluare Nationala 2012 potrivit edu.ro

Tot vineri, în intervalul orar 14,00-18,00 au putut fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale la evaluare nationala 2012 potrivit edu.ro va avea loc în data de 2 iulie.

Aproximativ 30 la sută dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Buzău nu au luat note de trecere la Evaluarea Naţională. Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, dintre cei 3.633 de concurenţi care au susţinut examenul la limba şi literatura română şi matematică, 1.084 au luat note sub 5,00. ’30 la sută dintre absolvenţii claselor a VIII-a nu au luat note de trecere. În ceea ce priveşte ponderea mediilor, cele mai multe se înscriu între 5,00 şi 5,99, respectiv 612, 460 de elevi au luat medii între 8,00 şi 8,99 şi doar 12 elevi au obţinut media 10′, a mai precizat sursa citată.
Rezultatele la Evaluarea Naţională obţinute de elevii din Brăila arată că proba de Limba şi literatura română a fost promovată de 91,38% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a şi cea de Matematică de 59,54%.  ‘Iată că, deşi limba română a provocat interes mediatic, matematica a fost disciplina la care 949 de elevi nu au reuşit să treacă pragul notei 5,00’, după cum a declarat vineri inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Brăila, Romeo Mocanu. Faptul că elevii brăileni au întâmpinat probleme la Matematică, nu la Limba româna, o arată şi numărul celor care au luat note între 5,00 şi 6,00, respectiv 377 dintre aceştia. La proba de Matematică există 92 de elevi care au luat nota 10, iar la cea de Limba şi literatura română.

Rezultatele la Evaluarea Naţională, în Harghita, sunt mult mai slabe decât anul trecut, elevii întâmpinând cele mai mari dificultăţi la limba română şi matematică. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Şcolar Harghita, procentul de promovabilitate, înainte de contestaţii, este de 61,31 la sută, în condiţiile în care anul trecut a fost de 87 la sută. Un singur elev din judeţ a obţinut media generală 10,00, la polul opus înregistrându-se şi trei cazuri de candidaţi care au media generală 1,00.

Cele mai mari probleme au întâmpinat elevii la matematică, unde procentul de promovabilitate a fost de 42,32 la sută, dar şi la limba română, unde doar 48,30 la sută dintre candidaţi au promovat. La limba maghiară, procentul de promovabilitate a fost de 92,60 la sută. Datele statistice arată că un singur elev a obţinut nota 10 la limba română, 25 au primit nota 10 la matematică şi 51 au notă maximă la limba maghiară. Există şi 47 de elevi care au fost notaţi cu 1,00 la limba română, 53 care au obţinut această notă la matematică şi doar patru care au primit 1,00 la limba maghiară. Inspectorul şcolar general, Ferencz Salamon Alpar, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că rezultatele sunt mult mai slabe decât anul trecut şi motivele ar putea fi legate atât de pregătirea elevilor, cât şi de existenţa camerelor de supraveghere, care creează o stare de stress candidaţilor. 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 pe judeţe

‘Rezultatele de dinainte de contestaţii le consider mult mai slabe decât acum un an. Sigur că la acest rezultat poate să contribuie şi pregătirea elevilor din diferite şcoli sau din diferite medii, poate să contribuie şi existenţa camerelor de supraveghere dar şi aportul familiei în ceea ce priveşte pregătirea copiilor. Consider că sunt mult mai slabe decât anul trecut, în pofida faptului că noi am făcut tot posibilul ca să conştientizăm importanţa evaluării naţionale, am organizat simulare pe subiect unic şi am prelucrat rezultatele cu elevii şi părinţii, pe fiecare disciplină’, a afirmat Ferencz Salamon Alpar.  Acesta a ţinut, însă, să precizeze că elevii care s-au pregătit suficient de mult vor învăţa în liceele bune, iar cei care nu s-au pregătit vor ajunge acolo unde sunt repartizaţi de computer, conform mediei de admitere. MECTS precizează că afişarea primelor rezultate la evaluare nationala 2012 (înainte de contestaţii), programată vineri, s-a făcut cu respectarea graficului iniţial în toate centrele de examen, respectiv până la ora 14.00, conform calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. ‘Prin urmare, reevaluarea lucrărilor la limba şi literatura română al căror răspuns a fost predicativa, conform baremului modificat în urma deciziei de miercuri, 27 iunie, nu a afectat desfăşurarea acestui examen’, a precizat vineri MECTS, într-un comunicat de presă.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 potrivit edu.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult