Acasa Actualitate-InternaSocial Rezultate la BAC. Un elev din Buzău a luat 2,7 puncte după contestaţii

Rezultate la BAC. Un elev din Buzău a luat 2,7 puncte după contestaţii

scris de Ziua Veche
3 afisari

La Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din Buzău, un absolvent care iniţial a fost notat cu 6.70 la română a obţinut, după recorectare, nota 9.40.

foto:opiniatimisoarei.ro

Un alt elev al aceluiaşi colegiu a contestat o notă de 6.35 tot la română, primind, după recorectarea lucrării 8.80, diferenţele în cele două cazuri fiind foarte mari şi ridicând semne de întrebare asupra modului în care a fost făcută corectarea lucrărilor. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Davidescu, susţine că în astfel de situaţii procedura este clară însă precizări vor veni după ce situaţia va fi adusă la cunoştinţa instituţiei. Cel mai probabil, în cazul acestor teze cu diferenţe foarte mari se va cere o reexaminare din partea unei alte comisii de cadre didactice.

Potrivit ISJ Buzău, procentul de promovabilitate la Buzău în urma recorectării celor 1.570 de contestaţii depuse la bacalaureat a crescut cu peste un punct, de la 53.20, procent iniţial, la 54.28 la sută în prezent. Din primele informaţii furnizate de inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Buzău, profersorul Mariana Davidescu, în urma recorectării tezelor de la bacalureat rata de promovabilitate a crescut la 54.28.

Conform sursei citate, în acest moment, în judeţul Buzău se face o analiză a notelor obţinute după recorectare pe materii, o concluzie urmând să fie trasă vineri după-amiază.

1 comentariu

Liviu 08-07-2011 - 18:35

Hai Buzau, Buzau, mai, mai … As merge pe prima corectura ! A doua a primit ordin sa fie mai „buna” sau, asa cum se intampla pe la Buzau, a luat singura decizia din pornirile viscerale (adica din jurul ombilicului !) pe care le-a avut ca Buzaul sa nu ramana mai prejos si sa nu se mai vorbeasca de primarii si prefectii de acolo ! Important acum este ca ce-a de-a TREIA comisie sa nu fie de undeva de prin Dambovita !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult