Acasa Actualitate-InternaSocial Rezultatele analizelor de la Fabrica de lactate din Jibou

Rezultatele analizelor de la Fabrica de lactate din Jibou

scris de A.B.
20 afisari

Suspiciunile privind o posibilă infestare cu bacteria E-coli a brânzei de la fabrica de produse lactate din Jibou, consumată de elevii din Pitești ce au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, au fost infirmate de analizele realizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj, reprezentanții instituției menționate precizând că unitatea producătoare nu poate fi incriminată în acest caz.
Fabrica de lactate din JibouRezultatele sunt gata, însă nu este emis buletinul de analiză. Toate rezultatele la probele examinate sunt corespunzătoare. (…) Până la urmă, nu putem noi să incriminăm producătorul. Contaminarea ar fi putut să fie realizată pe traseu. Nu avem niciun indiciu, niciun pericol în privința unității producătoare”, a declarat luni, pentru Agerpres, Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Acesta a adăugat că s-au făcut controale și în 108 unități de alimentație publică din Sălaj și Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Pitești.

Vasile Chindriș a subliniat că la unitatea de catering din Argeș au fost constatate nereguli, ținând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Școala I. L. Caragiale din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult