Acasa Actualitate-InternaSocial Rinichiul artificial implantabil, aproape de pacienti

Rinichiul artificial implantabil, aproape de pacienti

scris de Ziua Veche
8 afisari

Cercetatorii de la Universitatea California din San Francisco au anuntat ca au pus la punct, in cadrul unei colaborari cu mai multe echipe de cercetatori de la alte universitati, primul prototip al unui rinichi artificial implantabil. Potrivit oamenilor de stiinta, el va putea fi utilizat in aplicatii clinice in circa 5-7 ani.


„Aparatura a fost astfel proiectata incat sa se obtina majoritatea beneficiilor asigurate de un transplant de rinichi”, a comentat Shuvo Roy, coordonatorul cercetatorilor implicati in proiect.

Sistemul cuprinde doua stadii, in primul fiind utilizate sofisticate filtre microscopice pentru filtrarea sangelui de toxinele metabolice, in timp ce in cel de-al doilea, in interiorul unui bioreactor se realizeaza (prin ingineria tesuturilor) cresterea de celule destinate sa mimeze actiunea renala in reglarea nivelului de electroliti, metaboliti si apa astfel incat sa-i permita aparatului sa desfasoare celelalte functii biologice ale unui rinichi sanatos.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult