Acasa Actualitate-InternaSocial Risc de avalanşă în Bucegi

Risc de avalanşă în Bucegi

scris de Ziua Veche
3 afisari

bucegiSalvamontiştii din Buşteni avertizează că în Masivul Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, există riscde avalanşă, cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci, transmite Mediafax. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la altitudini de peste 1.800 de metri, pe văile din Masivul Bucegi există riscde producere a unor avalanşe, risc cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor să nu urce pemunte, întrucât se expun pericolului de a fi surprinşi de zăpada care s-ar putea disloca.În această perioadă a anului traseele montane rămân închise. În staţiunea Sinaia, se mai poate schia pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la peste 2.000 de metri în Masivul Bucegi.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, celelalte pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii au devenit impracticabile întrucât mare parte din stratul de zăpadă s-a topit.

Pârtia Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni este de asemenea deschisă turiştilor, pe această pârtie stratul de zăpadă fiind menţinut cu ajutorul tunurilor care produc zăpadă artificială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult