Acasa Actualitate-InternaSocial Roșia Montanǎ. Cȃte persoane au protestat ȋn cea de-a 16-a zi

Roșia Montanǎ. Cȃte persoane au protestat ȋn cea de-a 16-a zi

scris de Z.V.
6 afisari

Câteva zeci de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat la fântâna de la Universitate din Capitală, luni seară, în a 16-a zi a protestului faţă de proiectul de la Roşia Montană.

Roșia Montanǎ. Cȃte persoane au fost protestat ȋn cea de-a 16-a zi

Manifestanţii au venit pregǎtiți cu steaguri şi deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele, și au scandat „Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi „Solidaritate!”.În zona protestului au fost afişate bannere cu mesaje printre care „Popor de oi, ieşiţi afară, vă mănâncă lupii” şi „Domnule Victor Ponta, vă rugăm să investiţi în mine subterane fără cianuri, în turism şi agricultură la Roşia Montană”, potrivit mediafax.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Duminică seară, peste 10.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş prin centrul Capitalei, blocând la final circulaţia în Piaţa Universităţii. Proteste similare au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare. La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victorie

8 comentarii

MalVerde 17-09-2013 - 08:56

Au fost cam 50 de mii, iar de la balcoane si de acasa din fata televizorului si prin internet au fost 2 milioane numai din tara!

Dar UnUL, cu multiplele nicuri valverde si congo, si nu sunt chiar sigur dar poate sa fie si ciufulici, o sa vina sa zica de 1 mie maximum, si care s-au dispersat dupa 10 minute, ca de fapt erau numai 1 suta si restul oameni care tocmai treceau pe acolo.

UnUL 17-09-2013 - 10:59

Interesant, MalVerde. Tot dialogul nostru precedent a fost șters de parcă nici n-ar fi existat. Mă întreb ce cenzor t â m p i t și-au luat ăștia de la ZV și care este criteriul după care șterge postările (dacă are vreunul).
Reiau deci, pe scurt. Au fost bine peste această cifră. Doar în Cluj, unde într-o seară se anunțau 6000 de manifestanți, au fost atunci peste 15000. Am văzut imagini și mi-a spus și unul dintre copii mei, care participă cu regularitate la manifestații.
Și nu știu de ce ai impresia i d i o a t ă că eu aș vrea să ascund acest adevăr, așa cum face o bună parte din Mass media. (impresie la fel de i d i o a t ă ca aceea că aș posta sub mai multe nick-uri).

Antibasistul 17-09-2013 - 13:54

Idioțenia ta BASISTA e exagerat de mare, de aceea ți-a fost sters comentariul!

MalVerde 17-09-2013 - 14:00

Fii atent, ca el reia acum, si nicidecum nu repeta 🙂

UnUL 17-09-2013 - 16:15

Evident că nu repet, Mal varză. A repeta înseamnă a relua cuvânt cu cuvânt, eventual copy-paste, ca Bășinel, pe care atâta îl duce capul

MalVerde 17-09-2013 - 09:12

e o greseala de tastare, nu rea vointa, au fost nu „Câteva zeci de persoane” ci zeci de mii, deci sa nu te miri

Adi 17-09-2013 - 11:50

Am fost si eu la miting in Constanta si m-am trezit in mijlocul unui grup de liceeni ca magarul intre oi care erau pozati si filmati de servicii si televiziuni particulare mai rau decit teroristii din Guantanamo.

MalVerde 17-09-2013 - 13:58

Trebuia sa mai astepti sa apara si Mazare cu gagicile lui de tras la fasole, mai vedeai un piciorus, o aia, o ailalta…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult