Acasa Actualitate-InternaSocial Robert Edwards, câştigătorul Premiului Nobel pentru medicină

Robert Edwards, câştigătorul Premiului Nobel pentru medicină

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Câştigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru medicină este cercetătorul britanic Robert Edwards, 85 de ani, pentru cercetările sale în domeniul fertilităţii şi al fecundării in vitro, descoperire care a ajutat milioane de cupluri infertile să aibă urmaşi, a anunţat luni juriul Institutului Karolinska din Stockholm.

Realizările lui au permis tratarea infertilităţii, condiţie medicală care afectează un segment important al omenirii, respectiv 10% din cupluri la nivel mondial„, a anunţat institutul într-un comunicat citat de Agerpres.

Edwards şi Patrick Steptoe, care a murit în 1988, au dezvoltat tehnica fertilizării in vitro, prin care ovulele sunt fertilizate în afara corpului femeii şi apoi sunt implantate în uter.

Premiul Nobel pentru medicină, în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de euro), se decernează la 10 decembrie, pentru a coincide cu comemorarea morţii fondatorului acestor premii, Alfred Nobel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult