Acasa Actualitate-InternaSocial Rock starul Peter Maffay investeste trei milioane de euro intr-un sat brasovean

Rock starul Peter Maffay investeste trei milioane de euro intr-un sat brasovean

scris de Ziua Veche
16 afisari

.Cantaretul german, Peter Maffay, nascut la Brasov, va aceasta suma pentru constructia unei tabere pentru copiii cu probleme sociale din Europa, dar si pentru renovarea bisericii fortificate si dezvoltarea turistica a satului Roades din judetul Brasov. Peter Maffay a inaugurat, miercuri, santierul unde va fi construita tabara pentru copii, care va fi amplasata in fosta casa parohiala a bisericii fortificate din sat. Tabara pentru copiii cu probleme sociale este prima etapa a proiectului „Biserica fortificata Roades – spatiu protejat pentru copii” finantat de Fundatia Peter Maffay si Fundatia Tabaluga, pentru care au fost alocate fonduri de 500.000 de euro, informeaza Mediafax.


In tabara de la Roades vor fi gazduiti cate 14 copii cu probleme din toata Europa, proveniti din mediile institutionalizate, timp de doua saptamani. Copiii vor beneficia de terapie prin muzica si natura. „Incercam sa construim o casa pentru copii traumatizati, care provin din familii cu situatii dificile. Va fi o casa de vacanta. in perioada vacantei petrecute in aceasta tabara, copiii sunt ajutati sa treaca mai usor peste traumele pe care le-au suferit. Eu unul sustin ideea ca natura si muzica sunt doua terapii de baza pentru ei. Ambele functioneaza, pentru ca, indiferent de locul din Europa de unde provin copiii, ambele reprezinta un limbaj comun. Avem un loc asemanator care functioneaza deja de sapte ani in Spania, unde gazduim anual aproximativ 300 de copii. Scopul este de a aduce impreuna copii din tari diferite, pentru a avea sansa de a se cunoaste, de a experimenta culturi diferite, moduri de viata diferite si viata la tara”, a spus artistul.

Peter Maffay a declarat presei ca a ales satul Roades din comuna Bunesti dupa ce a vizitat circa 14 localitati transilvanene cu biserici fortificate, insa s-a simtit foarte atras de acest sat si a decis sa ajute comunitatea. Tot in cadrul acestui proiect este inclusa si renovarea bisericii fortificate din localitate, care dupa plecarea sasilor a ramas in paragina. Maffay spera ca atat biserica, cat si intreaga localitate, sa poata fi incluse in decurs de trei ani in circuitul turistic. in acest scop, in localitate vor fi amenajate si locuri de joaca pentru copii, un camping, ateliere mestesugaresti si o gradinita. Consiliul Judetean Brasov si autoritatile locale si-au luat angajamentul sa ajute proiectul prin asigurarea utilitatilor si a infrastructurii necesare. CJ Brasov i-a oferit artistului o Diploma de Excelenta pentru implicarea in viata sociala a comunitatii brasovene. Tabara pentru copii are ca plan de finalizare primavara anului 2011, cand vor putea fi primiti primii vizitatori. Peter Maffay s-a nascut la Brasov, in 1949, si a emigrat in Germania in urma cu 45 de ani. El si-a construit o cariera muzicala de succes in Germania, fiind, in prezent, unul dintre cei mai apreciati artisti pop-rock din aceasta tara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult