Acasa Actualitate-InternaSocial Romȃnia – Ungaria: Ce incidente au provocat suporterii maghiari

Romȃnia – Ungaria: Ce incidente au provocat suporterii maghiari

scris de Z.V.
1 afisari

Aproximativ 800 de suporteri unguri au sosit, sâmbătă, 11 octombrie în jurul orei 13.30, la Bucureşti, cu trenul, pentru meciul România-Ungaria, din preliminariile Euro-2016, provocȃnd mai multe incidente pe parcurs.

Romȃnia – Ungaria: Ce incidente au provocat suporterii maghiari (foto: mondonews.ro)

Romȃnia – Ungaria: Ce incidente au provocat suporterii maghiari (foto: mondonews.ro)

Mai multe incidente au avut loc odată cu sosirea suporterilor unguri în ţară, aceştia aruncând cu petarde şi cutii de bere din tren în gările din Curtici şi Arad. Astfel ȋn jurul orei 10 la Arad, suporterii unguri au aruncat cu petarde şi cutii de bere din tren la intrarea în ţară şi au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni.

Dupǎ ce au ajuns cu trenul la Bucureşti, în gara Băneasa, fanii maghiari le-au făcut semne obscene jandarmilor şi au strigat „Slugilor!”, ȋntrucȃt au primit pliante informative în care steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos. Pliantele au fost împărţite la filtrul făcut de Jandarmerie înainte de urcarea suporterilor în autobuzele RATB care îi transportă la Arena Naţională, pentru meciul de fotbal România-Ungaria.

În pliante au fost tipărite regulile pe care suporterii trebuie să le respecte în Bucureşti, implicit în incinta stadionului, amenzile care vor fi date în cazul în care încalcă legile româneşti şi informaţii despre Fan Zone-ul de la Arena Naţională şi despre traseul Budapesta-Bucureşti. Pe prima pagină a pliantului, steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos şi cu cea verde în partea de sus, ceea ce a provocat nemulţumirea fanilor maghiari, potrivit mediafax.

Materialele informative au sigla Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti şi a Federaţiei Române de Fotbal. Pe ultima pagină a lor sunt tipărite steagurile României şi Ungariei prezentate în mod corect. Tot la filtrul de la gara Băneasa, un suporter maghiar îmbrăcat cu un hanorac având imprimată harta aşa-numitei Ungarii Mari a fost trimis de jandarmi să îşi lase hanoracul în tren. De altfel, niciun fan maghiar nu a fost lăsat să plece spre stadion cu simboluri ale „Ungariei Mari”.

Peste 3.000 de jandarmi vor acţiona la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, cu ocazia meciului România – Ungaria, de sâmbătă, de pe Arena Naţională, de la ora 19.00.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de 23 de ori, palmaresul fiind cinci victorii pentru „tricolori”, şase remize, şi 12 succese pentru maghiari, golaverajul fiind 29-52. În acest an, România mai are de disputat două partide în preliminariile Campionatului European, cu Finlanda, în deplasare la 14 octombrie, şi cu Irlanda de Nord, pe teren propriu la 14 noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult