Acasa Actualitate-InternaSocial Româncă dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

Româncă dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

scris de M.A.
1 afisari

Femeia de origine română dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă este profesoară de limba engleză, şi preda în oraşul Christchurch, preotul român din această localitate spunând că a luat legătura cu reprezentanţii Crucii Roşii, care continuă căutarea.

Lia Harca

foto: Mediafax

„Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, părintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Părintele a spus că femeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu al acesteia din România care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele a precizat că nici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurch nu reuşesc să o găsească pe femeie. El a precizat că un semn bun este faptul că aceasta nu a fost găsită până acum nici printre victimele seismului.

Părintele a spus că a luat legătura şi la Crucea Roşie, care continuă căutările. El a ţinut să menţioneze că deocamdată informaţiile sunt contradictorii: televiziunile au relatat în urmă cu câteva ore că 15 persoane dintr-o clasă din acea clădire ar fi fost găsite în regulă, iar potrivit unei alte informaţii, echipele de căutare ar fi abandonat căutările din locul respectiv, care între timp fusese afectat şi de un incendiu.

„Deocamdată s-au reluat căutările în clădirea CTV cu ajutorul lămpilor de noapte, iar faptul că dânsa nu este nici printre victime este un semn dătător de speranţe”, a spus părintele. Acesta a adăugat că a mai fost contactat şi de alte persoane din România aflate în căutarea rudelor, însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment, toţi ceilalţi români sunt în regulă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult