Acasa Actualitate-InternaSocial Romancele habar n-au de contraceptive

Romancele habar n-au de contraceptive

scris de Ziua Veche
3 afisari

Doar 10% dintre romancele care detin informatii despre existenta contraceptivelor le si folosesc, iar numarul avorturilor, 350 pe zi, in medie, plaseaza Romania pe un nedorit loc 3 in Europa din acest punct de vedere, potrivit datelor statistice, citate de Realitatea.net. “In 2008, de pilda, in Romania s-au facut aproape 128.000 de avorturi, dintre care 10% la categoria de varsta 15-20 de ani. Mai multe decat in Romania s-au facut doar in Marea Britanie si Rusia. Este esential ca femeile, in special cele tinere, sa inteleaga faptul ca avortul nu este o metoda de contraceptie si ca are consecinte psiho-sociale grave. Din punctul nostru de vedere, ne dorim ca macar 30-40% dintre cupluri sa foloseasca metode contraceptive moderne”, spune presedintele Asociatiei de Planificare Familiala din Romania (APFR), dr. Cristiana Birladeanu. In opinia sefului Clinicii de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Elias, dr. Radu Vladareanu, avortul a devenit, din pacate, un fenomen social, iar asta nu doar in Romania, ci si la nivel mondial. “De cele mai multe ori, cauzele unui avort sunt de tip social, si nu medical, incluzand situatia financiara a mamei, statutul social si cel profesional”, spune doctorul Vladareanu. In Romania, statul s-a implicat in sustinerea planificarii familiale incepand cu 1993, cand au fost deschise, in mediul urban, 230 de cabinete cu acest profil. Programul a fost extins din 2000 si in rural.


0 comentariu

Mos Gerila 09-09-2010 - 13:25

Romania ar trebui sa se decida intre republica parlamentara sau presidentiala. Ultimii 20 ani au dovedit ca acest sistem fesenist „semi-presidential” nu este eficinet.

Yakov 09-09-2010 - 14:33

N-a trecut nici o criza, ba chiar de acum incolo incepe sa se vada. S-a distrus toata economia si populatia de la orase nu are locuri de munca. Nici la tara nu o duc grozav, dar macar nu mor de foame.
Criza sociala e mai grava decat oricand.

Europeanuul 09-09-2010 - 16:31

Societatea romaneasca ar trebui sa se descotoroseasca de valoriile adoptate in comunism

1. Lipsa de parol si, preocuparea de curtea altuia (ticalosii;) nu de propia ograda.

2. Rautatea oamenilor

3. Multiplele absurditati, prejudecati, lipsa speciei „open mind”. Culmea, pana si cei cat de cat open mind (puii comunistilor, va aduceti aminte Tov. Basescu?) sunt inghititi pana la urma de ceilalti, de turma. Invinsi, infranti, de societate, de comentarii.

4. Murdaria, promovata la rang de mare arta. Bascalia, mojicia, prostia,uratenia, vulgaritatea, prefacatoria (de parca asa trebuie sa fie)

5. Lipsa de bun simt tradusa in toate felurile (face parte din noua cultura romaneaca?)

6. Inexistenta unui climat potrivit pentru cresterea unor copii sanatosi (psihic).

Sentimentul ca nimic nu se indreapta in sus, ci totul merge in jos, se datoraza faptului ca in Ro exista prea multi smecheri (prosti) pe metrul patrat, iar cei cu intentii bune se lovesc mereu de acesti indivizi (prost educati si lipsiti de bun simt). Marea majoritate a acestor smecheri-prosti sunt fostii stabi peceristi. Omniprezenta lor sufoca intreaga societate – zidurile invizibile.

Degeaba a aderat Romania la UE, Tovarase Capitan Basescu, societatea romaneasca va reusi sa se modernizeze numai dupa ce acesti indivizi vor parasi scena (cu picioarele inainte)

Mi-e sila de voi!

Pribeagul 09-09-2010 - 17:59

Mai ai si alte lozinci?

Slabeste-ne! Nu comunismul de omoara, ci capitalismul sau ce-o fi asta = starea actuala.

N-avem una, n-avem alta, da-i avem pe Vintu, Videanu, Tiriac, Patriciu etc, etc…, mai avem si spectacol non-stop la TV.

Si ce-am cistiagat cu astia si asta?

Europeanuul 09-09-2010 - 19:52

Citeste si tu biografia clasei politicie (inclusiv ministri) apoi sa-ti pui intrebarea de ce in Romania nu functioneaza nimic.

Arata-mi si mie te rog o tara din UE a carui presedinte este un fost membru PCR si, un fost srvitor al conducerilor post-decembriste (FSN)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Băsescu

Basescu 09-09-2010 - 20:19

Yakoveiule,de ce nu vii tu sa o iei pe cateaua de ma-ta de sub mine?Inca grohoie ca o scroafa.Hai vin-o nu mai intarzia.Ii ajunge pentru astazi.

Nicolae Ceausescu 09-09-2010 - 20:38

la o conversatia dintre un nostalgic membru al Partidului numit Pribeagul si un altul al carei dezvoltare politica si economica s-a atrofiat numit Europeanuul.

Tovarase Pribeagul,comunismul nu omoara ci reeduca, elimina sau face ca persoanele sa dispara.Comunismul nu omoara de loc.Cu exceptia celor care nu sint de acord cu noi.
Tovarase Pribeagul de ce nu ii explici dumneata povestea cu arestarea tatalui dumitale de catre camarazii nostrii de la Securitate.
Dupa ce ii explici recalcitrantului domn Europeanuul, revin-o la lozinga dumitale preferata.Stii dumneata care.masele populare bune.Liderii alesi de mase rai.

Tovarase Pribeagul stiu ca iti este dor de Mine.M-au matrasit camarazii din Kremlin cand a avut loc ultima rotatie a Cadrelor.Pe mine m-au rotat definitiv.Pe mine si pe Doctora Emerita a Poporului, Preaiubita vostra Mama si consoarta Mea , Elena.
Dar nu dispera tavarase Pribeagul.camarazi ca dumneata inca mwentin Stagul Rosu sus.Dumneatat subestimezi masele populare camarade Pribeagul.Eu ma rascolesc in mormant cand vad atat furt si coruptie. Pe timpul nostru totul era organizat legal si cu acte.Astazi furtul si coruptia se face in deschis fara nici o directiva de la Partid, si fara nici o aprobare a Marii Adumari sau a Comitetului Central al Partidului.Eu zilnic ma rog la altarului Profetilor nostrii Marx si Lenin ca sa revenim la putere.Si cand vom reveni camarade Pribeagul, dumneata in loc sa fi ca acum un pribeag ,vei iti voi acorda cel putin functia ce Consilier judetean.Nu te voi uita!Inainte tavarase Pribeagul, chiar daca Inainte de data aceasta inseamna Inapoi.

Europeanuul 10-09-2010 - 10:10

Dle Alamar, economia europeana nu e cu mult mai atrofiata decat cea americana ( o fi o mare difernata 0,5% )

http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/ocde-revenirea-economiei-mondiale-ar-putea-fi-mai-lenta-decat-s-a-anticipat-48758

http://www.economicindicators.gov/

Europeanuul 10-09-2010 - 10:34

Favorizarea economiei subterane, Formarea structurilor subterane, Dezvoltarea retelelor subterane, Firmele fantoma, Activitatile criminale, Munca la Negru, Frauda Fiscala nu au nimic comun cu modelul republicii.
Dupa 1990 populatia Romaniei condusa de FSN (fosti PCR-isti) a perceput in mod diferit principiile democratiei si economiei de piata. In consecinta, reactia a fost pe masura, astfel incat sectoare intregi din fosta economie de stat s-au reorientat spre cateva tinte clare diferite precum: identificarea unor facilitati imediate, la marginea (sau in afara sistemului legal) si, implicarea in tranzactii specifice economiei subterane. Contrabanda (sau bisnitza) era practicata in ordine ierarhica, de la mic la mare: incepind cu sacosa, continuind cu camionul, cu vagonul (garnituri intregi) altii au ajuns chiar la vapoare – de zahar. De fapt, dv ca si fost ministru al transporturilor stiti mai bine decat oricine cum au finctionat lucrurile.

Dle Presedinte al tuturor romanilor, cum va explicati atitudinea toleranta atat a autoritatilor cat si a populatiei fata de activitatile desfasurate fara inregistrare, evaziunea fiscala si munca la negru care persista si azi in intreaga economie?
Incertitudinile legislative ce au insotit mutatiile economice precum si atitudinea toleranta (atat a autoritatilor post-decembriste FSN, cat si a populatiei) fata de nerespectarea reglementarilor, legilor si „favorizarea” economiei subterane se numara printre factorii esentiali care au permis dezvoltarea exacerbata a acestui tip de economie, specific Republicilor-SemiVarza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult