Acasa Actualitate-InternaSocial Romania ar putea importa un milion de vaccinuri anti-TBC

Romania ar putea importa un milion de vaccinuri anti-TBC

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un milion de doze de vaccin BCG impotriva tuberculozei ar putea fi achizitionate cu ajutorul UNICEF, pentru acoperirea necesarului de vaccinari pentru copii din acest an. Ministrul sanatatii Cseke Attila a anuntat joi ca institutia pe care o conduce analizeaza in prezent aceasta posibilitate. 


Ministerul Sanatatii a primit deja de la institutia omoloaga din Ungaria 25.000 de doze de vaccin, care vor ajunge pana in luna mai in judetele Arad, Timis si Bihor. Pe de alta parte, ministrul a precizat ca pretul de achizitie al dozelor nu va depasi pretul de productie al vaccinului in Romania. 

Anuntul ministrului sanatatii survine dupa ce oprirea fabricarii de vaccin BCG la Institutul Cantacuzino in luna februarie a declansat un scandal legat de lipsa acestui produs din institutiile sanitare. Productia oprita din cauza neconformitatilor la linia de fabricatie va putea fi reluata cel mai devreme la sfarsitul anului. 

Reprezentantii Ministerului Sanatatii mentionau la inceputul lunii aprilie ca sanatatea nou-nascutilor care au fost imunizati pana in prezent cu vaccinul existent in maternitati nu a fost prejudiciata, vaccinul fiind un produs biologic corespunzator. Aceeasi institutie sustine ca stoparea vaccinarii pana in aprilie nu va aduce prejudicii nou-nascutilor, deoarece imunizarea se poate face pana la varsta de 10 luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult