Acasa Actualitate-InternaSocial România, exemplu european pentru buna funcţionare a numărului telefonic unic pentru copii dispăruţi

România, exemplu european pentru buna funcţionare a numărului telefonic unic pentru copii dispăruţi

scris de Ziua Veche
5 afisari

.România se află printre cele 12 state membre UE care au alocat şi au făcut total operaţional numărul telefonic unic pentru copii dispăruţi 116 000, fiind dată ca exemplu de Comisia Europeană pentru bune practici privind funcţionarea acestui serviciu telefonic, transmite Agerpres. În România, numărul 116 000 a devenit total operaţional în mai 2009. Serviciul este alocat şi operat de Romtelecom şi este disponibil şi în limbile franceză, engleză şi spaniolă.

De asemenea – menţionează CE – acţiuni de training specializat pentru operatori sunt organizate în Ungaria, Spania şi România, unde personalul este format de obicei din lucrători specializaţi în probleme sociale şi psihologi. Acordurile de cooperare între furnizorii de servicii şi/sau autorităţile judiciare pot face mai eficientă funcţionarea serviciului telefonic 116 000. Astfel de acorduri există în Belgia, Spania, Franţa, Portugalia şi România.

Celelalte state din UE în care serviciul este complet operaţional sunt Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia (prima ţară membră în care numărul a devenit operaţional, în septembrie 2007), Slovacia şi Spania. În Marea Britanie, serviciul a devenit parţial operaţional în luna iulie a acestui an.

Pe de altă parte, Comisia Europeană le-a cerut celorlalte 14 state membre (Austria, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Slovenia şi Suedia) să facă eforturi pentru a face operaţional cât mai rapid pe teritoriile lor numărul telefonic unic pentru copii dispăruţi.

0 comentariu

urbos 30-07-2010 - 15:20

Astia ar trebui impuscati. Asta pentru ca pleaca din cloaca de viermi securista. Cei care raman ar trebui arsi pe rug, iar capii trasi in teapa, in cea mai inalta teapa sa stea Basescu sa grohaie, cu familia lui ingropata de vie de jur imprejur. Unde esti tu Tepes Doamne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult