Acasa Actualitate-InternaSocial Romania nu accepta conditionarea aderarii la Spatiul Schengen

Romania nu accepta conditionarea aderarii la Spatiul Schengen

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Romania a reiterat clar, la Viena, pozitia sa privind neconditionarea aderarii la Spatiul Schengen de Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie, in intalniri bilaterale pe care le-au avut, vineri, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.


„Am avut impreuna cu domnul ministru al justitiei, Catalin Predoiu, intalniri bilaterale cu colegii nostri austrieci, cu care am abordat din nou problema aderarii noastre la Spatiul Schengen. Am reafirmat inca o data cu fermitate pozitia noastra privind neconditionarea implementarii in Spatiul Schengen a MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie), lucru cu care cei doi ministri au fost total de acord”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Vasile Blaga. Ministrul Vasile Blaga s-a intalnit cu omologul sau austriac, Maria Fekter, iar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut convorbiri cu ministrul austriac al Justitiei, Claudia Bandion-Ortner. Blaga a precizat ca au fost abordate, de asemenea, si subiecte privind colaborarea in cadrul Academiei Internationale Anticoruptie, a carei creare a fost anuntata pe 2 septembrie, si propunerea ca Romania sa intre in Boardul acestei institutii. „Am fost asigurati de sprijinul Austriei in acest demers”, a aratat ministrul. El a mai spus ca discutiile au fost foarte eficiente si nu au existat probleme sensibile.

„Nu au existat niciun fel de subiecte sensibile in discutii, dimpotriva, ministrul Maria Fekter a apreciat eforturile pe care le depunem impreuna pentru scaderea numarului de infractiuni pe care cetatenii romani le fac in Austria, iar partile au remarcat ca de la un an la altul numarul acestora a scazut. De asemenea, a fost remarcat faptul ca pozitiile noastre europene in ceea ce priveste politica de azil corespund”, a subliniat ministrul Blaga. Ministrul Administratiei si Internelor a participat, in zilele de 2 si 3 septembrie, la Viena, la ceremonia oficiala de lansare a nou createi Academii Internationale Anticoruptie, impreuna cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si alti oficiali romani. Romania a devenit membru fondator, prin semnarea protocolului de infiintare a institutiei, care a fost anuntata cu ocazia desfasurarii celei de-a 14-a Conferinte Internationale Anticoruptie, ce a avut ca loggo central „Restabilirea increderii – Actiune Globala pentru Transparenta.

0 comentariu

naex 30-07-2010 - 09:56

UE pregateste sanctiuni impotriva Iranului dar de ce nu am auzit nimic de nici o sanctiune importiva Israelului cand au pregatit programul nuclear.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult