Acasa Actualitate-InternaSocial România. Ofertă de sterilizare a ţigăncilor, în atenţia CNCD

România. Ofertă de sterilizare a ţigăncilor, în atenţia CNCD

scris de M.A.
6 afisari

O ofertă de recompensare bănească pentru sterilizare a ţigăncilor, apărută pe un site din România, a intrat în atenţia CNCD, după sesizările publice lansate de câteva ONG-uri.

Tigani (fanzof.com)

România. Ofertă de sterilizare a ţigăncilor, în atenţia CNCD (foto: fanzof.com)

Institutul Elie Wiesel pentru cercetarea Holocaustului în România, Romani CRISS şi MCA au condamnat ferm, joi, apelul unui grup extremist, la sterilizarea femeilor rome. „Sterilizarea femeilor care aparţin unui grup etnic reprezintă un atentat asupra grupului în cauză şi a societăţii ca întreg, indiferent de modul de promovare a acestei iniţiative”, au declarat Institutul Elie Wiesel, Romani CRISS – principalul ONG pentru apărarea romilor din România, şi Centrul pentru lupta împotriva antisemitismului (MCA), transmite France Press, preluată de Rador.

În această săptămână, grupul Naţionaliştii Autonomi Timişoara (NAT88.org) a anunţat pe site-ul său că „va oferi o recompensă de 300 de lei fiecărei ţigănci din regiunea Banatului, care prezintă un act medical care să dovedească faptul că în mod voluntar a suportat o operaţie de sterilizare în 2013″.

Preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat joi pentru Mediafax că instituţia pe care o conduce analizează situaţia legată de oferirea unei asemenea recompense.

Preşedintele Consiliului Naţional petnru Combaterea Discriminării (CNCD) a spus că instituţia nu a fost sesizată oficial în legătură cu postarea pe blog, de către gruparea Naţionaliştii Autonomi din Timişoara, dar Csaba Ferenc Asztalos a precizat că instituţia pe care o conduce analizează situaţia şi încearcă identificarea persoanelor care au postat acest mesaj. El a precizat că ar putea fi vorba de o persoană juridică, caz în care trebuie văzut pe numele cui este înregistrată, sau de câteva persoane, care se autointitulează grupare. Conform Ordonanţei 137/ 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, autorii mesajului pot fi amendaţi de către CNCD cu până la 8.000 de lei, a mai spus Csaba Ferenc Asztalos.

Slovacia a fost condamnată în 2011 de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru sterilizarea unei ţigănci, hotărând că nu a fost în măsură să realizeze implicaţiile acestei operaţii.

7 comentarii

ciufulici 11-01-2013 - 14:12

Sa fie condamnati sa platesca 300 de lei la nasterea fiecarui puradel.

ein deutscher 11-01-2013 - 14:54

Excelenta idee! Si sa-i expedieze afara din orase! Slava Domnului, avem atatea drumuri de reparat, autostrazi de construit, terenuri de cultivat! La munca cu ciorile!

ValVerde 11-01-2013 - 15:40

Este discriminatoriu si incorect.
Mesajul trebuia sa includa toate romancele.
Si nu trebuie sa faca regionalisme.

De ce sint privilegiati tiganii?
De ce nu li se dau aceleasi drepturi oltencelor, sau moldovencelor sau bucurestencelor, traseistelor si studentelor? Ce ? Ele nu au nevoie de 300 de lei?
Fara sa mai vorbim de binele adus societatii….daca exista oferta asta mai inainte, nu-l mai aveam pe Bula sau degetel printre noi. (si citi altii)

Sint convins ca Institutul Elie Wiesel asta protesteaza…nu e asa?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-01-2013 - 16:12

HE -he -heeeeeeeeeee, La Wache que RIT aflat/a in TA BULA-tzie libera la amherlocini nu cunoaste obiceiurle segzualle din Rromanica post/prost refolutzionara ! Bey, mami FERRO, tzagancile nu ingurgiteaza , nu gargarizeaza , si nu inghit liquidelle seminifere , deci ele pot pretinde cele 300 de marangotzi, soldovencile , regatencile si …alte doamne, nu agiung sa scape scarbavnicul madular in momentul de glorie ! Intelegi ma !

ValVerde 13-01-2013 - 03:07

Evreicele cum fac?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-01-2013 - 13:09

@ La …Wache que Rit ,DEMANDE :
Mois-meme: Reponde puor rumme Gatoare !
Chiar ,nu stiu , pe PANOPLIA mea , nu Figureaza
Niciuna , dar paroll din celelalte etnii , Tzaganul nu
A facut nici o …discriminare !
P.S . De ai poseda la zona olfactiva macar 10% ,
……….Erai , saturat pe 2,3 generatii …!

BULA 13-01-2013 - 07:09

Iti vine de buleala, de te tot iei de BULA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult